Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: 56% των Γερμανών φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα μετά τις Βρυξέλλες!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν πως θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους μέσα στο 2016!
– 38% οι ερωτηθέντες που… κοιμούνται ήσυχοι
– Η Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών γνωρίζει πως 70 μέλη του ΙΚ που είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία έχουν επιστρέψει στη Γερμανία!
– Πόσοι είναι οι Γερμανοί οπου έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις των φανατικών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που σκόρπισαν τον θάνατο στις Βρυξέλλες
– Διάσκεψη κατά της τρομοκρατίας στο Βερολίνο ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ

Οι περισσότεροι Γερμανοί αναμένουν ότι θα γίνουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους φέτος, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα. Το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag είναι ενδεικτικό του φόβου που κυριαρχεί στην Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα τόσο στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, όσο και στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Τα ευρήματα

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης TNS Emnid κατέδειξε πως ένα 56% των Γερμανών αναμένει πως θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη γερμανική επικράτεια εντός του 2016, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Το 38% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο της ίδιας δημοσκόπησης απορρίπτει πάντως το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, όπου τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 300 τραυματίστηκαν. Την ευθύνη για τις επιθέσεις τριών βομβιστών-καμικάζι στις Βρυξέλλες —δύο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και άλλη μια σε σταθμό του μετρό στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας— ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Την Πέμπτη μια πηγή στην ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (BND) είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η υπηρεσία γνωρίζει πως 70 μέλη του ΙΚ που είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

Πέρυσι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των Γερμανών υπηκόων οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε αυτήν την τζιχαντιστική οργάνωση είναι περίπου 600, ή περίπου οκτώ ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Διάσκεψη κατά της τρομοκρατίας στο Βερολίνο

Παράλληλα, μια διάσκεψη που θα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα διεξαχθεί αργότερα φέτος στο Βερολίνο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διάσκεψη, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του 2016, θα επικεντρωθεί στην πρόληψη της διάδοσης των εξτρεμιστικών ιδεών μεταξύ των νεότερων γενεών, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υπουργός σε δημοσιογράφους του Funke Mediengruppe, τις οποίες επικαλέστηκε ο δημόσιος ραδισταθμός Deutschlandfunk.

Την περασμένη Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την οποία δήλωσε ότι οι ανταλλαγές πληροφοριών θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και θα πρέπει να ενισχυθούν.

Η συνάντηση αυτή έγινε μία μόλις ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, που προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 300, ενώ την ευθύνη γι’αυτές ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε