Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Που είναι η ακριβότερη πολυκατοικία στον κόσμο

Αραβας ή ρώσος ήταν ο ανώνυμος αγοραστής που έδωσε 160 εκατομμύρια ευρώ για ένα ρετιρέ. Το “σπιτάκι” βρίσκεται στο Οne Ηyde Ρark, 100 Κnightsbridge, London, SW1- και είναι η διεύθυνση της πιο ακριβής πολυκατοικίας στον κόσμo.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές συγκρότημα τεσσάρων σύγχρονων πύργων μόνο για κροίσους δίπλα στο Χάιντ Παρκ και στο Ηarrods. Εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Τώρα όμως πρέπει να πουληθούν τα διαμερίσματα.

Το συγκρότημα, όπως γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ, τέσσερις επιβλητικοί πύργοι από γυαλί, ατσάλι και τσιμέντο, είναι χτισμένο σε ένα «φιλέτο» μεταξύ της φυσικής ομορφιάς του Χάιντ Παρκ και του αριστοκρατικού shopping των οδών Νάιτσμπριτζ και Σλόαν.

Το έχει σχεδιάσει ο πολύς σερ Ρίτσαρντ Ρότζερς, ο αρχιτέκτων του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι και του Θόλου της Χιλιετίας στο Γκρίνουιτς. Η εσωτερική διακόσμηση θεωρείται επιτομή της πολυτέλειας, της υψηλής αισθητικής και της πιο υψηλής τεχνολογίας.

Φανταστείτε μια σουίτα 3.000 τ.μ., με σέρβις πέντε αστέρων, στον τελευταίο όροφο ενός υπερσύγχρονου κτιρίου, με πανοραμική θέα σε όλο το Λονδίνο. Τα πάντα, από τους χώρους υποδοχής, τα ασανσέρ, τα σαλόνια, τα υπνοδωμάτια, τις κουζίνες και τα λουτρά, έχουν σχεδιαστεί για να είναι μοναδικά: οι χειροποίητες κουρτίνες είναι φτιαγμένες με μετάξι από την Κίνα, τα πατώματα με 15 διαφορετικούς τύπους πολύτιμου μαρμάρου, τα έργα τέχνης είναι αγορασμένα από γκαλερί στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, τα χαλιά είναι φερμένα από το Ιράν και οι οθόνες προβολής εκτείνονται σε ολόκληρους τοίχους.

Προκλητική χλιδή, θα πουν πολλοί. «Μνημείο του 21ου αιώνα» αντιτείνουν στο διαφημιστικό του μότο οι δύο «πρίγκιπες» του βρετανικού real estate πολυτελείας: οι αδελφοί Κρίστιαν και Νικ Κάντι της εταιρείας Candy&Candy. Δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 40 αλλά ό,τι αγγίζουν γίνεται χρυσάφι. Ηταν ακόμα φοιτητές στο Λονδίνο το 1995 όταν βρήκαν στο Εarl΄s Court, το πρώτο τους διαμέρισμα.

Το αγόρασαν με τη βοήθεια των γονιών τους, αλλά το ανακαίνισαν με τα 7.000 ευρώ που τους δάνεισε η ελληνοκύπρια γιαγιά τους (από την πλευρά της μητέρας τους). Το πούλησαν 18 μήνες αργότερα με καθαρό κέρδος 60.000 ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε