Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Που έχει εξαφανιστεί τον τελευταίο καιρό η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ

Που έχει εξαφανιστεί τον τελευταίο καιρό η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ

Σε αυτό το στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, οι σύζυγοι των υποψηφίων είναι συνήθως πανταχού παρούσες και χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα. Ωστόσο, μην αναζητείτε την Μελάνια, την σύζυγό του Ντόναλντ Τραμπ: διότι εδώ και δύο μήνες, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

Η τελευταία σημαντική εμφάνιση του πρώην μοντέλου ηλικίας 46 ετών, με καταγωγή από τη Σλοβακία, χρονολογείται από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στα μέσα Ιουλίου στο Κλίβελαντ. Κομψή, διακριτική, χαμογελαστή προσπάθησε να προβάλει την ανθρώπινη πλευρά του μάλλον παρορμητικού συζύγου της, με τον οποίο έχουν διαφορά 24 ετών.

Όμως, η ομιλία της, μέρος της οποίας ήταν προϊόν λογοκλοπής μιας ομιλίας της Μισέλ Ομπάμα το 2008, κατέληξε σε φιάσκο. Η υπεύθυνη της λογοκλοπής ομολόγησε την ενοχή της και η Μελάνια Τραμπ εξαφανίστηκε από την πολιτική σκηνή, όπου έτσι κι αλλιώς δεν ήταν και τόσο παρούσα.

Την ξαναείδαμε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, σε μια ομιλία που εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με επίκεντρο την εθνική ασφάλεια, να κάθεται στο ακροατήριο. Το Σάββατο επίσης συνόδευσε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κηδεία της Φίλις Σλαφλάι, σημαντικής προσωπικότητας των συντηρητικών των ΗΠΑ.

Σε εκείνους που θέτουν το ερώτημα τι έχει απογίνει κι οποίοι δεν σταματούν να τροφοδοτούν τη συζήτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με την ετικέτα #WhereisMelania (πού είναι η Μελάνια), η 46χρονη απάντησε με ανάρτησή της στον ιστότοπο, την παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου: «Απολαμβάνω την ζωή και την οικογένειά μου και αγαπώ την χώρα σας».

Πριν από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το πρώην μοντέλο είχε παραχωρήσει πολλές συνεντεύξεις υπερασπιζόμενη τον σύζυγό της «100%» για κάθε θέση που είχε διατυπώσει σε όλα τα θέματα. Από εκείνη την εποχή ήδη διαβεβαίωνε ότι θα προτιμούσε να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση του γιου τους Μπάρον, ηλικίας 10 ετών.

“Εξαφανίστηκε” ο ιστότοπός της

Από το συνέδριο και μετά, η Μελάνια Τραμπ προστατεύει τον εαυτό της. Μέσω κυρίως του λογαριασμού της στο Twitter, όπου κάποτε αποκάλυπτε η ίδια την άκρως προνομιακή ζωή της, γεμάτη από ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, αλλά και επίσημες εκδηλώσεις όπου εμφανιζόταν ντυμένη και χτενισμένη χωρίς κανένα ψεγάδι.

Στα τέλη Ιουλίου, ο ιστότοπός της εξαφανίστηκε, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε με επίκεντρο το πτυχίο αρχιτεκτονικής που η ίδια είχε αναφέρει και το οποίο ποτέ δεν πήρε. Αυτός ο ιστότοπος «δεν αντιπροσωπεύει πλέον επαρκώς τις επιχειρήσεις μου και τα επαγγελματικά μου συμφέροντα» είχε η ίδια γράψει.

Στις αρχές Αυγούστου, φωτογραφίες της, όπου εκείνη απεικονιζόταν γυμνή δημοσιεύτηκαν από τη New York Post, οι οποίες είχαν τραβηχτεί στις ΗΠΑ το 1995– ενώ εκείνη διαβεβαιώνει ότι έφθασε στην χώρα το 1996– πυροδότησαν ερωτήματα σχετικά με την παραμονή της στην χώρα εκείνη την εποχή υπό νόμιμο καθεστώς.

Λίγο μετά ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου προκειμένου η Μελάνια να δώσει εξηγήσεις. Έναν μήνα αργότερα, τίποτα, καμία κίνηση.

«Δεν παραβίασα τους νόμους της χώρας για τη μετανάστευση» διαβεβαίωσε η ίδια στο Twitter. Η Μελάνια Τραμπ πήρε την αμερικανική υπηκοότητα το 2006.

Σήμερα, ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μια επιστολή του δικηγόρου της Μάικλ Ουάιλντς στην οποία επιβεβαιώνει ότι οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Οκτώβριο του 1996, αφού η πελάτισσά του είχε λάβει άδεια εργασίας διάρκειας ενός έτους, την οποία ανανέωνε κάθε χρόνο έως την έκδοση το 2001 πράσινης κάρτας (σ.σ κάρτα μόνιμης διαμονής και άδειας εργασίας).

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η σύζυγος του μεγιστάνα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά δύο μέσων ενημέρωσης, της διαδικτυακής έκδοσης της Daily Mail και του μπλογκ Tarpley, που είχαν γράψει ότι η Μελάνια Τραμπ εργάστηκε ως συνοδός πολυτελείας τη δεκαετία του 1990, απαιτώντας 150 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Τουλάχιστον άλλοι δύο ιστότοποι απέσυραν άρθρα ανάλογου περιεχομένου, αναγνωρίζοντας ότι βασίστηκαν σε φήμες, και ζήτησαν συγγνώμη από τη Μελάνια Τραμπ, η οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της tweet με τις εξελίξεις.

Το 1999, κι ενώ ο μεγιστάνας κατέβαλε προσπάθειες για να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος η σύζυγός του είχε δηλώσει στους New York Times ότι θα ήταν μια Πρώτη Κυρία «πολύ παραδοσιακή, όπως η Μπέτι Φορντ ή η Τζάκι Κένεντι. Θα τον υποστηρίξω» είχε προσθέσει.

Μόλις 50 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, κι όπως το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Μελάνια Τραμπ θα αναλάβει και πάλι ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του δισεκατομμυριούχου συζύγου της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε