Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πουέρτο Ρίκο: οικολογική καταστροφή

Πουέρτο Ρίκο: οικολογική καταστροφή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2009 | 19:20
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2009 | 19:20

Εκατοντάδες είναι οι άστεγοι από την πυρκαγιά που καίει ακόμη τα διυλιστήρια.

 Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε δεξαμενές πετρελαίου στο Πουέρτο Ρίκο δεν λέει να σβήσει. Σήμερα 5 δεξαμενές καίγονται ακόμη και άλλες 12 βγάζουν πυκνούς καπνούς. Την κατάσταση προσπαθούν να ελέγξουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η αρχική έκρηξη προκάλεσε σεισμό 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ένα γιγαντιαίο μανιτάρι καπνού από πετρέλαιο υψώθηκε στον ουρανό.
Επειδή υπήρξαν φόβοι για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων από τον καπνό εκατοντάδες πολίτες από τους κοντινούς οικισμούς μεταφέρθηκαν σε πρόχειρα καταφύγια σε γήπεδα.
Ήδη στην περιοχή υπάρχει και ειδικό πλοίο της ακτοφυλακής ώστε να μην υπάρξει διαρροή πετρελαίου στην θάλασσα αλλά οι αρμόδιοι ήδη μιλούν για μία τεράστια οικολογική καταστροφή.
Τις έρευνες για τους λόγους που προκάλεσαν την πυρκαγιά έχει αναλάβει το FBI, που εντόπισε γκράφιτι κοντά στις εγκαταστάσεις το οποίο ανακοίνωνε την φωτιά. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κατηγορηθεί για παρατυπίες σχετικά με την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις της.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο