Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πούλησε τον νεφρό του για να αγοράσει iPad2!

Πούλησε τον νεφρό του για να αγοράσει iPad2!

Ξεπερνάει κάθε φαντασία αυτό που έκανε ο 17χρονος Ζιάο Ζενγκ μόνο και μόνο γα να γίνει κάτοχος ενός tablet computer, τα οποία θεωρούνται ένδειξη πλούτου στην Κίνα.

Ο νεαρός δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει το iPad2 και αποφάσισε να κάνει κάτι ανήκουστο: έβαλε αγγελία προσφέροντας σε όποιος νεφροπαθή ενδιαφερόταν, τον ένα του νεφρό έναντι χρημάτων! Η πράξη του τρομοκράτησε τη μητέρα του και προκάλεσε τουλάχιστον αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη.

«Ήθελα να αγοράσω ένα iPad2 και δεν είχα τα χρήματα. «Σέρφαρα» στο internet και είδα μια αγγελία ενός πράκτορείου (προφανώς κυκλώματος εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων) που έλεγε πως αγοράζουν νεφρούς», δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Έτσι, πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στην πόλη Σενζού και στις 28 Απριλίου υποβλήθηκε στην εγχείρηση αφαίρεσης σε τοπικό νοσοκομείο. Ιδιωτικοί γιατροί είχαν νοικιάσει ένα δωμάτιο στην κλινική για να κάνουν την επέμβαση, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Πήρε εξιτήριο τρεις μέρες μετά και 20.000 γουάν, δηλαδή περίπου 2.300€ για τον νεφρό του. Γύρισε σπίτι έχοντας αγοράσει το πολυπόθητο iPad2 και ένα iPhone. Μόνο που οι αγορές του προκάλεσαν τις υποψίες της μητέρας του, που ζήτησε να μάθει πως μπόρεσε να τα αγοράσει.

Ο 17χρονος δε μπορούσε παρά να ομολογήσει τι είχε συμβεί. Έδειξε μάλιστα στη μητέρα του και την τεράστια ουλή που είχε στο σώμα του. Μετά την επέμβαση υπέστη επίπλοκες.

Η μητέρα του νεαρού κάλεσε την αστυνομία αλλά δε μπόρεσε να εντοπίσει τους ανθρώπους που εκμεταλλεύθηκαν τον 17χρονο και τον υπέβαλαν στην εγχείρηση!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε