Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πουλούσαν “μαϊμού” συστήματα εντοπισμού βομβών σε έξι χώρες

Πουλούσαν “μαϊμού” συστήματα εντοπισμού βομβών σε έξι χώρες

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν από τη βρετανική αστυνομία με την κατηγορία ότι εξαπάτησαν ξένες χώρες πουλώντας τους ψεύτικες συσκευές για τον εντοπισμό βομβών.

Ο Τζέιμς Μακόρμικ, 55 ετών, σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί έξι κατηγορίες για απάτη, ήταν ο διευθυντής της βρετανικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ATSC που πουλούσε τις συσκευές αυτές σε διάφορες χώρες, όπως στο Ιράκ.

Στην ιστοσελίδα της ATSC αναφέρεται ότι ο εξοπλισμός της μπορεί να εντοπίσει εκρηκτικά, ναρκωτικά και άλλες ουσίες από μεγάλη απόσταση μέσω ηλεκτρομαγνητικής έλξης.

Ο Μακόρμικ παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Θα παραμείνει υπό κράτηση επί μία εβδομάδα ενώ οι υπόλοιποι πέντε ύποπτοι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου.

Ο υποδιευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης της Εισαγγελίας, Άντριου Πενχέιλ, είπε ότι οι κατηγορίες αφορούν την κατασκευή, την προώθηση και την πώληση διαφόρων συσκευών εντοπισμού ουσιών σε ξένες χώρες από τις 15 Ιανουαρίου 2007 μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Έκανε φάρσες για βόμβες μέσα από τις… φυλακές Αγίου Στεφάνου

Συνέλαβαν τους αναρχικούς που έστελναν επιστολές-βόμβες 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε