Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πούτιν: “Οι εκλογές τελείωσαν. Δεν θα υπάρξει επανάληψη τους”!

Απορρίπτει ο Πούτιν επανάληψη των αμφισβητούμενων βουλευτικών εκλογών

Στον απόηχο της μαζικότερης αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα 12 χρόνια της παντοδυναμίας του στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απορρίπτει τις φωνές που ζητούν επανάληψη των αμφισβητούμενων βουλευτικών εκλογών και κατηγορεί το αντιπολιτευτικό κίνημα για έλλειψη ηγετών και στόχων. Διαμηνύει ότι δεν χρειάζεται «τρικ» και θα νικήσει τίμια στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, λέγοντας ταυτόχρονα ότι οι αντίπαλοί του χρησιμοποιούν τις βουλευτικές εκλογές για να καλλιεργήσουν κλίμα αστάθειας.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Η Βουλή έχει αρχίσει την εργασία της και ο πρόεδρος έχει εκλεγεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για αναθεώρηση» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας την Τρίτη ενώπιον υποστηρικτών του. «Υπάρχει μόνος ένας δρόμος που ορίζεται από το νόμο. Δικαστική προσφυγή» ανέφερε.

Ήταν η πρώτη αντίδραση του Πούτιν μετά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, με χιλιάδες πολίτες να ζητούν μία Ρωσία χωρίς τον ίδιο και επανάληψη των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, στις οποίες καταγγέλλουν ότι διαπράχθηκε νοθεία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι δεν έχει ούτε ηγέτες, ούτε στόχους, ούτε πρόγραμμα.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ενιαίο πρόγραμμα. Έχουν πολλά επιμέρους προγράμματα, αλλά όχι ένα ενιαίο, και κανέναν σαφή τρόπο για την εκπλήρωση των στόχων τους, οι οποίοι επίσης δεν είναι σαφείς, και δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν ο,τιδήποτε συγκεκριμένο» δήλωσε.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι δεν χρειάζεται «τρικ» για να νικήσει δίκαια στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, υποσχόμενος ότι οι εκλογές θα είναι διαφανείς.

«Σε μία τέτοια κατάσταση, υπάρχει πάντοτε απόπειρα υποτίμησης και υπονόμευσης της νομιμότητας οποιουδήποτε συμβάντος στη δημόσια σφαίρα, περιλαμβανομένης, πάνω απ’ όλα, της εκλογικής διαδικασίας. Κατά συνέπεια, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλισθεί ότι οι εκλογές είναι κατανοητές, διαφανείς και αντικειμενικές» είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε