Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποζάρουν γυμνοί για υποστήριξη του Άι Γουέιγουέι!

Ποζάρουν γυμνοί για υποστήριξη του Άι Γουέιγουέι!
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2011 | 12:48
Πρώτη δημοσίευση: 22.11.2011 | 12:48

Δεκάδες κινέζοι ακτιβιστές πόζαραν γυμνοί στο διαδίκτυο σήμερα σε ένδειξη υποστήριξης προς τον διαφωνούντα καλλιτέχνη Αϊ Γουεϊγουέι, ο οποίος διώκεται για πορνογραφία.

"Το γυμνό δεν είναι πορνογραφία", είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας που δημιούργησαν οι υποστηρικτές του Αϊ για να αναρτήσουν τις γυμνές φωτογραφίες τους.
 
Πολλές από τις φωτογραφίες δε φέρουν ονόματα, αλλά ο ακτιβιστής Σου Γιουτόνγκ είναι μεταξύ εκείνων που έβαλαν το όνομά τους στις φωτογραφίες τους, ενώ σε μια φωτογραφία εμφανίζονται γυμνοί περίπου 100 υποστηρικτές του Αϊ.
 
Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται μετά τις πληροφορίες ότι η αστυνομία ανέκρινε έναν από τους συνεργάτες του Αϊ για τη φωτογραφία του "Μια τίγρη, οχτώ στήθη", στην οποία εμφανίζεται γυμνός να κάθεται ανάμεσα σε τέσσερις γυμνές γυναίκες.
 
"Νομίζω ότι είναι απλώς μια δικαιολογία για να περιορίσουν την ελευθερία μου", δήλωσε ο 54χρονος Αϊ, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του έτους στο αεροδρόμιο του Πεκίνου και τέθηκε υπό κράτηση για 81 ημέρες. Τον Ιούνιο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.
 
Στις αρχές του μήνα η εφορία του Πεκίνου ζήτησε από τον Αϊ να καταβάλει 15 εκατομμύρια γιουάν (2,4 εκ. δολάρια) σε πρόστιμα και απλήρωτους φόρους της εταιρίας του Fake Studio.
 
Πολλοί υποστηρικτές του Αϊ δώρησαν χρήματα για να τον βοηθήσουν να πληρώσει τους φόρους.


 
 
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο