Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρεμιέρα με επεισόδια για το…«Question Time»!

,

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόσκληση του BBC στον Βρετανό ακροδεξιό ηγέτης, Νικ Γκρίφιν.

Ο Γκρίφιν αρνήθηκε ότι έχει ναζιστικές αντιλήψεις. Έξω από το κτίριο του καναλιού στο Λονδίνο έγινε «μάχη» μεταξύ της αστυνομίας και αντιρατσιστές.

Στην πρώτη εμφάνιση ενός ακροδεξιού ηγέτη στην σημαντικότερη πολιτική εκπομπή του BBC, ο Γκρίφιν υποστήριξε ότι διαδοχικές βρετανικές κυβερνήσεις έχουν διαπράξει γενοκτονία εναντίον του λαού της χώρας με τις μεταναστευτικές πολιτικές που ακολούθησαν.

Η πολιτική ελιτ έχει επιβάλει ένα “πολυ-πολιτισμικό … πείραμα στον βρετανικό λαό”, υποστήριξε ο 50χρονος Νικ Γκρίφιν στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, που σταμάτησε αρκετές φορές από τα γέλια και τις αποδοκιμασίες του ακροατηρίου που βρισκόταν στο στούντιο.

Η πρόσκληση του BBC να πάρει μέρος στην εκπομπή “Question Time”, την οποία παρακολουθούν περίπου 3 εκατομμύρια τηλεθεατές, έχει διχάσει τη βρετανική κοινωνία.

Περίπου 500 διαδηλωτές, με πλακάτ που έγραφαν “σταματήστε το φασιστικό BNP” και “διαλύστε το BNP”, συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτήρια του BBC στο δυτικό Λονδίνο. Πριν από την εκπομπή οι διαδηλωτές κατάφεραν να διασπάσουν τον κλοιό ασφαλείας της αστυνομίας και μερικοί μπήκαν μέσα στο ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο.

Στις εκλογές του Ιουνίου, ο Γκρίφιν και άλλο ένα μέλος του εθνικιστικού κόμματος εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά, καθώς η ακροδεξιά έλαβε 900.000 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 6% επί του συνόλου των ψηφισάντων. Η ακροδεξιά δεν εκπροσωπείται στο βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά αναμένεται ότι θα έχει εκαντοντάδες υποψηφίους στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο Ιούνιο.

Μ.Ιωάννου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε