Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρέπει να ενισχύσουμε το ευρώ λέει η Μέρκελ

EUROKINISSI
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί τους Γερμανούς για την ανάγκη να ενισχυθεί το ευρώ στο μήνυμά της για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

“Αυτούς τους μήνες η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης δοκιμασίας. Πρέπει να ενισχύσουμε το ευρώ. Δεν πρόκειται απλώς για τα χρήματά μας. Φυσικά το ευρώ είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα νόμισμα”, σημειώνει η Μέρκελ.
 
“Η Ενωμένη Ευρώπη είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ελευθερίας μας. Το ευρώ είναι η βάση της ευημερίας μας”, προστίθεται στο μήνυμα της Γερμανίας καγκελαρίου η οποία επαίνεσε τους συμπατριώτες της για το ρόλο που έπαιξαν στο να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, τη “χειρότερη κρίση” των τελευταίων εξήντα ετών. “Μάλιστα αναδυθήκαμε ενδυναμωμένοι από την κρίση”, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα είναι σήμερα “ο χαμηλότερος των τελευταίων 20 ετών” και ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής της είναι να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των απασχολουμένων.
 
Υποσχέθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μειώνει το έλλειμμα και θα απλουστεύσει τη φορολογία, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το σύστημα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. “Θέλουμε να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη, ιδίως για τις οικογένειες που ζούσαν ανέκαθεν εδώ και για αυτές που μεταναστεύουν εδώ”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε