Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πριν τη σύλληψη ήταν φαβορί. Τώρα…

Δημοσκόπηση δείχνει οτι το 63% των Γάλλων πιστέυει οτι ο Στρος Καν “δεν θα πρέπει να έχει ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές”.

Ο βετεράνος σοσιαλιστής πολιτικός θεωρείτο ως φαβορί να δώσει νικηφόρα την εκλογική μάχη, απέναντι στον δεξιό Νικολά Σαρκοζί, μέχρι να συλληφθεί στη Νέα Υόρκη στα μέσα Μαΐου με την κατηγορία απόπειρας βιασμού μιας αφρικανής καμαριέρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση TNS Sofres, ποσοστό 63% γάλλων εκλογέων πιστεύει ότι ο DSK “δεν πρέπει να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία”.

Ο σοσιαλιστής πολιτικός αντιμετωπίζει, ακόμα, την αγωγή γι αστική αποζημίωση, που η καμαριέρα κατέθεσε στη Νέα Υόρκη και μια κατηγορία απόπειρας βιασμού, στο Παρίσι, που ήγειρε εναντίον του μια κατά 30 έτη νεότερή του γυναίκα, συγγραφέας, η Τριστάν Μπανόν.

Η εκτίμηση όσων ρωτήθηκαν είναι, πάντως, διαφορετική για το ίδιο το Σοσιαλιστικό κόμμα. Ενα ποσοστό 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, “για την εικόνα του κόμματος, το σκάνδαλο με τον DSK δεν έχει επίπτωση”. Μέσα στον Οκτώβριο, το Σοσιαλιστικό κόμμα θα εκλέξει τον υποψήφιό του για το αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας.

Διαβάστε

Πίσω στην πατρίδα ο Στρος Καν – Δείτε Βίντεο

Ελεύθερος ο Στρος Καν – Τι δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε