Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Prince: Τι έτρωγε όταν ήταν φτωχός και πεινούσε – Όσα δεν ξέρουμε γι’ αυτόν

Prince: Τι έτρωγε όταν ήταν φτωχός και πεινούσε – Όσα δεν ξέρουμε γι’ αυτόν

– Σε ποιά πασίγνωστα τραγούδια έχει παίξει κιθάρα
– Πότε χόρεψε για πρώτη φορά επι σκηνής με τον James Brown και γιατί τον κατέβασαν
– Το ρεκόρ που έχει μόνο ο ίδιος και οι Beatles
– Ποιό περίεργο φαγητό έτρωγε στα γυρίσματα του Purple Rain

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΠΟΠ

1. Ο Prince έγραψε το πρώτο του τραγούδι σε ηλικία 7 ετών. Το έλεγαν “Funk Machine.”

2. Χόρευε στην σκηνή με τον James Brown όταν ήταν 10 ετών. «Ο πατριός μου με ανέβασε στην σκηνή και χόρεψα λίγο μέχρι να με κατεβάσει ένας από τους σωματοφύλακές του», είχε δηλώσει ο Prince στο MTV το 1985.

3. Πολύ μετά, χόρεψε και με τον James Brown και τον Michael Jackson! σε αυτό το απίστευτο βίντεο από το Beverly Theatre του Los Angeles το1983. 

4. Το πρώτο του συγκρότημα το έφτιαξε στην εφηβεία του και το έλεγαν Grand Central.

5. Ο Prince ήταν φανατικός θαυμαστής της Joni Mitchell. «Ο Prince μου έστελνε γράμματα αγάπης με τον υπέροχο τρόπο που ργάφει», είχε δηλώνει η Mitchell στο New York Magazine. «Και οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων μου το πέρναγαν για τα γνωστά γράμματα που στέλνουν οι φανατικοί θαυμαστές και τα πέταγαν!»

6. Ήταν τόσο φτωχός που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να περνάει έξω από McDonald’s και να μυρίζει το φαγητό! Το είχε δηλώσει ο ίδιος στο Rolling Stone το 1985.

7. Απέρριψε συμβόλαιο με το CBS στα 19 του χρονια γιατί επέμεναν την παραγωγή των πρώτων τριών του άλμπουμ να την κάνει ο Verdine White από τους Εarth, Wind, and Fire. Λίγο καιρό αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την Warner Bros. Εκεί τον άφηναν να κάνει την δική του παραγωγή.

8. Ένας άλλος όρος στο συμβόλαιο με την Warner Bros. Του επέτρεπε να προσλαμβάνει και να κάνει παραγωγή και σε άλλους καλλιτέχνες.

9. Ανέλαβε το συγκρότημα The Time και ήταν τόσο μεγάλος μουσικός που στην ηχογράφηση έπαιξε ο ίδιος όλα τα όργανα.

10. Ο Jimmy Jam και ο Terry Lewis, το δίδυμο πίσω από τις παραγωγές πολλών άλμπουμ της Janet Jackson την δεκαετία του 80 αλλά και της Mariah Carey, των Boyz II Men, των Human League και του George Michael, ξεκίνησαν ως μέλη του  The Time και είχαν απολυθεί από τον Prince.

11. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Saturday Night Live το 1981, τραγούδησε το “Fightin’ war is a such a fucking bore,” αλλά κανείς δεν το πρόσεξε και βγήκε στον αέρα χωρίς να το λογοκρίνουν..

12. Υπήρχε τόσος καπνός (εφέ) στα βίντεο κλιπ των τραγουδιών “1999” και “Little Red Corvette” που πολλοί από τους συμμετέχοντες έπαθαν διάρροια…

13. Ο Prince έγραψε χωρίς υπογραφή και έκανε παραγωγή σε ένα δίσκο για τις Vanity 6. Ήταν ένα τρίο με τραγουδίστρια την Denise Matthews, με την οποία έβγαινε στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

14. Ήθελε το συγκρότημα να ονομαστεί The Hookers (Οι πόρνες) και η Matthews να βγεί στην σκηνή με το όνομα Vagina (κόλπος) αλλά εκείνη αρνήθηκε…

15. Ο Prince ονόμασε το συγκρότημα Vanity 6 γιατί τα τρία μέλη του είχαν έξι στήθη…

16. Ο Prince είναι ο μόνος καλλιτέχνης εκτός από τους Beatles που είχε ταυτόχρονα νούμερο 1 ταινία, άλμπουμ και single στις ΗΠΑ. Το έκανε με το Purple Rain και το “When Doves Cry.”

17. Το “When Doves Cry” ήταν το μοναδικό μεγάλο R&B χιτ που δεν είχε μπάσο.

18. Ο Prince σκηνοθέτησε όλα τα βίντεό του την δεκαετία του 80 παρότι υπήρχε σκηνοθέτης. Είχε βάλει τον σκηνοθέτη Larry Williams, που ήταν να σκηνοθετήσει το “When Doves Cry,” να κάθεται έξω από τον χώρο των γυρισμάτων και να διαβάζει περιοδικά…

19. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του Purple Rain, Albert Magnoli, ένα από τα αγαπημένα πιάτα του Prince ήταν μακαρόνια μαγειρεμένα με χυμό πορτοκάλι.

20. Το First Avenue club στην Μινεάπολη, είχε πολύ μικρό χώρο στα παρασκήνια και έτσι πολλές σκηνές του Purple Rain γυρίστηκαν αλλού.

21. Ο Prince ανάγκασε την συγπρωταγωνίστριά του στο Purple Rain Apollonia να κρατήσει μυστικό τον γάμο της έτσι ώστε το κοινό να νομίζει ότι είχαν σχέση.

22. Ο Pat Smear των Νirvana και The Foo Fighters έπαιξαν κομπάρσοι στο “Raspberry Beret.” Αρχικά τους είχε απορρίψει στην ακρόαση αλλά ο Prince επέμεινε να είναι στο βίντεο γιατί του άρεσαν τα μαλλιά του…

23. Ο Prince αρχικά έδωσε το “Kiss” στους Mazarati, αλλά τους το πήρε πίσω γιατί δεν του άρεσε ο funky ρυθμός που πρόσθεσαν στο τραγούδι.

24. Ο Prince ήταν πολύ ερωτευμένος με την Susannah Melvoin, την δίδυμη αδερφή της κιθαρίστριας των Revolution Wendy Melvoin.

25. Ο βασανισμένος έρωτάς του με την γυναίκα αυτή είχε ως αποτέλεσμα να γράψει μερικές από τις καλύτερες μπαλάντες που έχουν γραφτεί: “The Beautiful Ones,” “Nothing Compares 2 U,” και “Forever in My Life.”

26. Όταν χώρισαν, έγραψε ένα τραγούδι το “Wally,” στο οποίο περιέγραφε τις πιο βαθιές του σκέψεις για εκείνη. Το τραγούδι το άκουσε μόνο ένας άνθρωπος, η Susan Rogers και το διέγραψε αμέσως μετά την ηχογράφησή του.

27. Ο Prince πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 1986 ηχογραφώντας ένα διπλό άλμπουμ με τίτλο Dream Factory with The Revolution, αλλά τελικά διέλυσε την μπάντα και έκρυψε τα τραγούδια σε ένα βαθύ συρτάρι. Πολλά από αυτά περιελήφθηκαν στο επόμενο άλμπουμ του Sign O the Times και κάποια άλλα σε άλλα αλμπουμ.

28. Ο Prince ανέπτυξε το θηλυκό του alter ego την Camille όταν έγραφε το Sign O the Times. Χρησιμοποίησε αυτή την περσόνα στο single “If I Was Your Girlfriend,”.

29. Λέγεται ότι ηχογράφησε ένα ολόκληρο άλμπουμ ως Camille, αλλά τελικά το άφησε στη μέση μαζί με τα σχέδιά του να εμφανίζεται και σε ταινία ως Camille.

30. Η ετεροθαλής αδερφή του Lorna Nelson του έκανε μήνυση το 1989 ισχυριζόμενη ότι εκείνη έγραψε τους στίχους για το “U Got the Look,” αλλά στην δίκη κέρδισε ο Prince.

31. Ο Prince ζήτησε το άλμπουμ “The Black Album” να μην κυκλοφορήσε το 1987γιατί ήταν πεπεισμένος ότι ο δίσκος ήταν δουλειά του διαβόλου. Τελικά βγήκε στην κυκλοφορία το 1994.

32. Ο Prince είχε κρυμένο ένα μήνυμα στο βίντεο “Alphabet Street” το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη για δέκατα του δευτερολέπτου λίγο πριν το ρεφρέν. Εγραφε: “Μην αγοράσετε το Black Album. Συγγνώμη”.

33. Ο Tim Burton αρχικά είχε σχεδιάσει το σάουντρακ του Batman να “μοιραστεί” ανάμεσα στον Prince και τον Michael Jackson. Ο ένας θα έγραφε funk τραγούδια και ο άλλος θα τραγουδούσε μπαλλάντες.

34. Ο Prince, τελικά ηχογράφησε όλο το άλμπουμ όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε σφόδρα την Kim Basinger. Ακύρωσε μάλιστα την περιοδεία του στην Ιαπωνία για την εντυπωσιάσει.

35. Λίγο μετά την κυκλοφορία του soundtrack έκανε άλλο ένα άλμπουμ με τίτλο: A Hollywood Affair featuring Basinger, αλλά τελικά ο άλμπουμ πήγε στα σκουπίδια, αφού η ηθοποιός είχε χάλια φωνή…

36. Ο Prince έγραψε το “Manic Monday” για τις Bangles. 

37. Έγραψε επίσης μαζί με την Stevie Nicks το “Stand Back”.

38. Και το “I Feel for You” για την Chaka Khan.

39. Και το “Round and Round” για τον Tevin Campbell.

40. Και το “Sugar Walls” για την Sheena Easton.

41. Και το τραγούδι που είπε η Cyndi Lauper, “When You Were Mine”.

42. Έγραψε και το “Nothing Compares 2 U” για το συγκρότημα The Family, αλλά παγκόσμια επιτυχία έγινε από την Sinead O’Connor το 1990.

43. Έπαιξε κιθάρα στο Like a Prayer της Madonna.

44. Έπαιξε επίσης στο “Why Should I Love You?” της Kate Bush.

45. Ο Michael Jackson έγραψε “Bad” για να το τραγουδήσει ντουέτο με τον Prince, αλλά στον Prince δεν άρεσαν οι στίχοι “Your butt is mine.”

46. Η πρώτη φορά που είδε ο Prince την πρώην γυναίκα του Mayte Garcia, ήταν σε μια βιντεοκασέτα. Η μητέρα της Garcia ήταν φανατική του Prince και ζητούσε επίμονα από την κόρη της να στέλνει βιντεοκασέτες στον Prince με τα χορευτικά της όταν ήταν 16 ετών!

47. Αρχισε να έχει σχέση εξ’ αποστάσεως με την Garcia με σκοπό να την αποπλανήσει όταν θα γινόταν 18. Αλληλογραφούσαν συχνά. Εκείνος της έστελνε τις μουσικές του και εκείνη τα χορευτικά της.

48. Ο Prince έγινε μάρτυρας του Ιαχωβά το 1997 και από τότε κάθε σεξουαλικό υπονοούμενο δεν είχε θέση στις συναυλίες του.

49. Ο Prince έχει ένα μεγάλο αρχείο με ακυκλοφόρητα τραγούδια σε ένα δωμάτιο που “Η κρύπτη” στο δικό του στούντιο στο Paisley Park. 

50. Το Paisley Park είχε δικό του catering, προσωπικό με 10 ράφτες για να φτιάχνουν τα περίφημα κοστούμια του Prince και ένα τηλεοπτικό συνεργείο για να γυρίζει βίντεο που ποτέ δεν προβλήθηκαν.

51. Ο Prince ήταν φανατικός θαυσματής της σειράς The New Girl και έστειλε ένα email στην Zooey Deschanel λέγοντάς της ότι δυο πράγματα βλέπει στην τηλεόραση: ειδήσεις και την σειρά της.

52. Ο Prince δεν ήθελε ποτέ να ηχογραφείται η φωνή του στις συνεντεύξεις και δεν του άρεσε οι δημοσιογράφοι να κρατούν σημειώσεις όταν τους μιλούσε.

53. Και τέλος, το αληθινό όνομα του Prince ήταν Prince Rogers Nelson.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε