Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Prince: Συγκλονισμένη η παγκόσμια showbiz από τον θάνατο του “πρίγκηπα της ποπ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η είδηση του θανάτου του Prince βύθισε στην θλίψη εκατομμύρια θαυμαστές του σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεκάδες ήταν οι διάσημοι αστέρες από όλο το καλλιτεχνικό φάσμα που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Prince πέθανε σήμερα, σε ηλικία μόλις 57 ετών. Μία απώλεια που έχει σκορπίσει την θλίψη σε όλο τον κόσμο. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και η ανεκτίμητη κληρονομιά του θα μείνουν “ζωντανά” στο χρόνο, ωστόσο ο θάνατός του έχει προκαλέσει σοκ.

Φωτό αρχείου Reuters

Με 100 εκατομμύρια άλμπουμ και αρκετά βραβεία Grammy στο παλμαρέ του, ο Prince ήταν μία πραγματική μουσική ιδιοφυία, σχεδόν εμμονικός με το να παρουσιάζει οποιαδήποτε δουλειά του μονάχα όταν άγγιζε την τελειότητα!

Ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 57 ετών, στην έπαυλή του στη Μινεσότα, με τα ακριβή αίτια του θανάτου του να μην έχουν εξακριβωθεί ακόμη από τις αρχές.

Ήταν μόλις πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου, όταν το προσωπικό τζετ του τραγουδιστή έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις, εξαιτίας μίας γρίπης που ταλαιπωρούσε τον εμβληματικό super star, όπως είχαν αναφέρει τότε οι εκπρόσωποί του.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα έδωσε κανονικά τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη, για να αποδείξει στους θαυμαστές του ότι ήταν καλά στην υγεία του, παρόλο που τον περασμένο Μάρτιο είχε ακυρώσει δύο συναυλίες.

Θρηνεί η showbiz

Πολλοί ήταν οι διάσημοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που έσπευσαν να εκφράσοτυν τη θλίψη τους για τον θάνατο του “πρίγκηπα της ποπ”.

Μεταξύ άλλων η La Toya Jackson, ο Samuel Jackson, ο Boy George, η Barbra Streisand, η χήρα του David Bowie, Iman, η Celine Dion, η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac, Stevie Nicks, ο Moby, o Lenny Kravitz, η Lisa Stansfield, οι Simply Red, οι Blondie, η Katy Perry και πολλοί ακόμη. Δείτε τις αναρτήσεις στα social media:

Τι στενάχωρη ημέρα σήμερα! Λυπάμει τρομερά που μαθαίνω πως πέθανε ο Prince! Τι απίστευτο ταλέντο“, έγραψε η La Toya Jackson, η οποία με δεύτερο tweet τονίζει πως χάσαμε ένα “εκπληκτικό ταλέντο”, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μία φωτογραφία του.

 

 

“Είμαι συντετριμμένος” τόνιζε ο Σάμιουελ Τζάκσον, χαρακτηρίζοντας τον Prince ιδιοφυία!

 

Σήμερα είναι η χειρότερη μέρα. Αναπαύσου εν ειρήνη Prince, κλαίω” έγραψε ο Boy George.

 

Την θλίψη της στο άκουσμα του θανάτου του Prince εξέφρασε η Barbra Streisand.

 

Η Iman, επί χρόνια σύζυγος του David Bowie, έστειλε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς, τους φίλους και τους θαυμαστές του.

 

Η Celine Dion, που πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της, δηλώνει ξεφνιασμένη από την τραγική είδηση και χαρακτηρίζει τον Prince μύθο και ήρωά της!

Ο φίλος μου έφυγε… Έτσι ακούγεται όταν κλαίνε τα περιστέρια. Ήταν το περιστέρι μου” αναφέρει η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac, Stevie Nicks, αναφερόμενη φυσικά στην μεγάλη επιτυχία του Prince “When Doves Cry”.

 

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Moby, ο οποίος ξεκινά το μήνυμά του αναφέροντας την λέξη “Όχι” δώδεκα φορές, δείχνοντας έτσι ότ αδυνατεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Στην συνέχεια αναφέρει πως “πρέπει να θρηνήσουμε την απώλεια ενός από τους πλέον αξιοσημείωτους, ταλαντούχους και καινοτόμους μουσικούς όλων των εποχών“.

Ο Lenny Kravitz από την πλευρά του αναφέρει: “Ο μουσικός αδελφός μου… Ο φίλος μου… Αυτός που μου έδειξε τις δυνατότητες που είχα μέσα μου, άλλαξε τα πάντα και διατήρησε την ακεραιότητά του μέχρι το τέλος, έχει φύγει. Πονάει η καρδιά μου”.

Η πολυτάλαντη Lisa Stansfield, δηλώνει σοκαρισμένη και τρομερά θλιμμένη από τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. “Συνάντησα τον Prince αρκετές φορές και μοιραστήκαμε θαυμάσιες συζητήσεις. Αποτελούσε τόσο μεγάλη έμπνευση για μένα και τόσους άλλους. Σε αγαπώ για πάντα” έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο λογαριασμός του συγκροτήματος Simply Red κάνει λόγο για σοκαριστικά, άσχημα νέα για τον Prince, τον οποίο χαρακτηρίζει “εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό και τραγουδοποιό“, ενώ όπως πολλοί στον κόσμο αναφέρουν πως το 2016 είναι μία “μαύρη χρονιά” για την Τέχνη.

 

Το συγκρότημα Blondie έχει απλά ανεβάσει μία φωτογραφία του εμβληματικού τραγουδιστή.

 

 

 

Ο Justin Timberlake αντέδρασε αρχικά με ένα tweet που ανέφερε: “Μουδιασμένος. Εμβρόντητος. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια“, για να επανέλθει λίγο αργότερα λέγοντας πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Prince.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε