Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρόεδρος Φιλιππίνων: Παραδέχεται on camera ότι έχει σκοτώσει! [vid]

Φωτο Twitter / @Conflicts
Φωτο Twitter / @Conflicts

Το είπε τις προάλλες, ο εκπρόσωπός του… έτρεξε να το “μαζέψει”, αλλά άδικος κόπος για το λίγο αργότερα ο ίδιος το παραδέχτηκε μπροστά σε δεκάδες έκπληκτους δημοσιογράφους! Ο λόγος για τον εκκεντρικό πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δήλωσε πριν λίγα εικοσιτετράωρα ότι έχει ο ίδιος σκοτώσει φερόμενους ως εγκληματίες όταν ήταν δήμαρχος του Νταβάο, μιας πόλης στο νότιο τμήμα της χώρας, για να «δώσει» το παράδειγμα στην αστυνομία.

Ο Ντουτέρτε έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια ομιλίας του αργά την Δευτέρα (12.12.2016) ενώπιον επιχειρηματιών στους οποίους παρουσίασε την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι από τις 30 Ιουνίου, οπότε ανέλαβε την προεδρία.

«Στο Νταβάο το έκανα ο ίδιος, απλώς για να δείξω στα παιδιά (την αστυνομία) ότι αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε γιατί να μην το κάνουν κι εκείνοι», είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, αναφερόμενος στην πόλη της οποίας ήταν κυβερνήτης επί 20 χρόνια.

Και φτάνουμε, λοιπόν, στο σήμερα. Σύμφωνα με το bbc.com, ο εκπρόσωπός του έσπευσε να αρνηθεί πως ο πρόεδρος της χώρας έχει δολοφονήσει στο παρελθόν ανθρώπους, αλλά… τι το ‘θελε;

Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε δήλωσε μπροστά στις κάμερες τα εξής: “Σκότωσα περίπου τρεις από αυτούς, επειδή ήταν τρεις από αυτούς… Δεν ξέρω ακριβώς πόσες σφαίρες από το όπλο μου μπήκαν στα κορμιά τους. Αλλά συνέβη. Το είπα, δε μπορώ να πω ψέματα γι’ αυτό“.

Τα πρόσωπα των δημοσιογράφων, όταν η κάμερα γυρνάει και αμέσως μετά την εξωφρενική αυτή δήλωση, τα λένε όλα.

Δείτε το βίντεο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε