Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Προειδοποιεί η Μόσχα την Τεχεράνη για το ουράνιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την απόφαση του Ιράν να παράγει δικό του ουράνιο σε ποσοστό 20%.

Η απόφαση της Τεχεράνης να παράγει το δικό της εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 20% μπορεί να “εμποδίσει τη γρήγορη διευθέτηση” του ιρανικού πυρηνικού ζητήματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση Ρώσου διπλωμάτη.

“Η απόφαση (του Ιράν) να εμπλουτίσει το δικό του ουράνιο κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δεν μπορεί παρά να ενισχύσει τις ανησυχίες και τη γρήγορη διευθέτηση της κατάστασης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Νεστερένκο στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Αυτή η αναφορά πραγματοποιείται μετά από τη δήλωση του Ιρανού πρόεδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει μία καλή είδηση που αφορά την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 20%.

“Οι εταίροι μας μιλούν ήδη για την ανάγκη να συζητηθούν τα περαιτέρω μέτρα (κατά του Ιράν) στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΟΗΕ) για την επίτευξη των στόχων που έθεσε η διεθνής κοινότητα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από συνάντηση που είχε με την αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε