Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Προειδοποιήσεις και στην Ολλανδία από τους Ταλιμπάν

REUTERS
REUTERS
Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν την ολλανδική κυβέρνηση για πιθανή επίθεση, εάν εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ.

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τη νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία έχει την υποστήριξη του ακροδεξιού κόμματος (ΡVV) του Γκέερτ Βίλντερς, για μια πιθανή “επίθεση” σε περίπτωση που εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η ολλανδική εφημερίδα Volkskrant.
 
“Εάν η Ολλανδία εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ, είναι βέβαιο ότι θ΄αποτελέσει στόχο επίθεσης από ισλαμιστική οργάνωση”, δήλωσε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχέντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο δυτικό και βόρειο Αφγανιστάν, σε συνέντευξή του στην αριστερή εφημερίδα Volkskrant.
 
Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία ανέλαβε καθήκοντα την Πέμπτη υπό τον φιλελεύθερο Μαρκ Ρούτε, είναι ένας κεντροδεξιός συνασπισμός μειοψηφίας που απαρτίζεται από τους φιλελεύθερους και τους χριστιανοδημοκράτες, με την κοινοβουλευτική στήριξη του αντι-ισλαμικού RVV. Σε αντάλλαγμα, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε αυστηρότερη νομοθεσία γαι τους αλλοδαπούς και κυρίως απαγόρευση της μπούρκας.
 
Ο Μουτζαχέντ τόνισε ότι εάν ο Βίλντερς καταφέρει να “χειραγωγήσει” το ολλανδικό Κοινοβούλιο για να ψηφιστούν νέοι αντι-ισλαμικοί νόμοι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μουσουλμάνοι άλλων χωρών θα προχωρήσουν σε ενέργειες για να βοηθήσουν τους αδελφούς τους μουσουλμάνους”.
 
Ο Γκέερτ Βίλντερς, η δίκη του οποίου για υποκίνηση σε φυλετικό μίσος και διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων άρχισε στις 4 Οκτωβρίου, ζητεί την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.
 
“Είμαστε πολύ προσεκτικοί στις σχέσεις μας με την Ολλανδία”, τόνισε ο Μουτζαχέντ, σύμφωνα με τον οποίο η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα που αποφάσισε να αποσύρει τις κατοχικές δυνάμεις της από το Αφγανιστάν .
 
Το θέμα της διατήρησης πέραν του καλοκαιριού της παρουσίας των στρατευμάτων της στο Αφγανιστάν, τα οποία βρίσκονται εκεί από τον Αύγουστο του 2006, προκάλεσε την πτώση της ολλανδικής κυβέρνησης στις 20 Φεβρουαρίου.
 
Εξαιτίας απουσίας συμφωνίας στους κόλπους της κυβέρνησης, η αποστολή της ολλανδικής δύναμης δεν ανανεώθηκε, αντίθετα με την επιθυμία του ΝΑΤΟ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε