Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προετοίμαζαν επίθεση κατά του Πάπα;

ΦΩΤΟ REUTERS

Πέντε άνδρες με την υποψία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές πράξεις που συνδέονται με την επίσκεψη του Πάπα συνέλαβαν οι βρετανικές αρχές.

Η παρουσία του Πάπα Βενέδικτου στη βρετανική πρωτεύουσα έχει ούτως ή άλλως θέσει σε συναγερμό τις αρχές. Και τα ξημερώματα της Παρασκευής προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ανδρών, με την υποψία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές πράξεις που συνδέονται με την επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βρετανία.

Στις 05:45 τοπική ώρα (07:45 ώρα Ελλάδας) πέντε άνδρες, ηλικίας μεταξύ 26 και 50 ετών συνελήφθησαν στο κέντρο του Λονδίνου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής που είχαν «πληροφορίες περί πιθανής απειλής», ανακοίνωσε η αστυνομία. Πρόκειται για άτομα που εργάζονταν σε υπηρεσία καθαρισμού του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας εργάζονται για την εταιρεία Veolia Environmental Services, μία από τις εταιρείες στις οποίες έχουμε αναθέσει τον καθαρισμό των δρόμων», γνωστοποίησε το συμβούλιο του Γουέστμινστερ Σίτι.

Ο Λάιθ Πένι, διευθυντής του Συμβουλίου του Γουέστμινστερ, περιοχή του Λονδίνου όπου βρίσκεται το βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε την «εμπιστοσύνη» του για την «ορθότητα» των διαδικασιών ασφαλείας που ακολουθεί η Veolia και το Συμβούλιο όσον αφορά την πρόσληψη των υπαλλήλων τους.

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ, το δρομολόγιο του Πάπα δεν έχει αλλάξει, ούτε και υπάρχει αλλαγή στο επίπεδο ασφαλείας στη Βρετανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε