Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Προφυλακίστηκαν οι Τσετσένοι που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία

Προφυλακίστηκαν οι Τσετσένοι που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία

Προφυλακίστηκαν οι δύο Τσετσένοι και ο Τόυρκος που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Ισπανία αφού ο ανακριτής τους απήγγειλε κατηγορίες για “συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση” και “κατοχή εκρηκτικών υλών”.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Χόρχε Φερντάντες Ντίας είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι οι ανακριτές είχαν στην κατοχή τους “σαφείς ενδείξεις” σύμφωνα με τις οποίες οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν μια επίθεση στην Ισπανία ή σε μιαν άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι δύο Τσετσένοι, που παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό ως “μέλη της Αλ Κάιντα” και “εξαιρετικά επικίνδυνοι άνθρωποι”, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους με ένα λεωφορείο στην επαρχία της Σιουδάδ Ρεάλ, νότια της Μαδρίτης.

Στην κατάθεσή τους, είπαν ότι ήλθαν στην Ισπανία για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο τρίτος ύποπτος, ένας Τούρκος πιθανολογείται ότι είναι ειδικός σε εφοδιασμό και υλικά της αλ-Κάιντα και προφυλακίστηκε την Παρασκευή από τον ίδιο ανακριτή, τον Πάμπλο Ρουζ.

Αυτός κατηγορείται για “κατοχή εκρηκτικών υλών για τρομοκρατικούς σκοπούς”, αλλά ο δικαστής δεν ακολούθησε την εισαγγελική αρχή που ζητούσε να του απαγγελθεί κατηγορία για “συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση”.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του ο ύποπτος που αρνείται όλες τις κατηγορίες, είναι μηχανικός σε μια διεθνή εταιρία και κατοικεί εδώ και επτά χρόνια στο Γιβραλτάρ. Έχει μάλιστα και βρετανική άδεια παραμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο αλά Μπουργκάς σχεδίαζε ο 24χρονος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε