Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρώην πρωθυπουργός διώκεται για σκάνδαλο διαφθοράς

ΦΩΤΟ REUTERS

Το γεγονός πως κάποτε ο Εχούντ Όλμερτ ήταν αρχηγός του εβραϊκού κράτους δε σταματά κανέναν από το να τον διώξει για διαφθορά.

Στον πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ και άλλα 12 πρόσωπα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά. Η υπόθεση αφορά σκάνδαλο με αγοραπωλησία ακινήτων την περίοδο που ο Όλμερτ ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ.

Κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος, δικαστήριο του Τελ Αβίβ απήγγειλε κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του Όλμερτ, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από μια ανώνυμη καταγγελία.

12 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Όλμερτ, η Σούλα Ζάκεν, και ο διάδοχός του στη δημαρχία Ούρι Λουπολιάνσκι, κατηγορούνται ότι δέχθηκαν δωροδοκίες από επιχειρηματίες της αγοράς ακινήτων στο πλαίσιο ενός μεγάλου οικιστικού προγράμματος με την ονομασία “Holyland”, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πρώην ηγέτης του κεντρώου κόμματος Καντίμα, ο Όλμερτ αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία στις 21 Σεπτεμβρίου 2008 αφού η αστυνομία πρότεινε να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στο πλαίσιο μιας σειράς υποθέσεων διαφθοράς οι οποίες στιγμάτισαν την πολιτική σταδιοδρομία του.

Ο 65χρονος Όλμερτ δικάζεται από το Σεπτέμβριο του 2009 για τρεις άλλες υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ανακριτή ο Ολμερτ για το σκάνδαλο “Χόλιλαντ”

Βασικός ύποπτος σε οικονομικό σκάνδαλο ο Ολμέρτ

Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ (ΦΩΤΟ)

Καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε