Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προκαλούν ξανά οι Ισραηλινοί στρατιώτες – Δείτε το βίντεο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο σάλος από το προηγούμενο σκάνδαλο, ένα νέο βίντεο που εμφανίζει Ισραηλινό στρατιώτη να χορεύει περιπαικτικά γύρω από Παλαιστίνια κρατούμενη ξεσηκώνει αντιδράσεις.

Το νέο σοκαριστικό βίντεο μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση σχεδόν δυο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών που είχε ανεβάσει στη σελίδα της στο Facebook Ισραηλινή οπλίτης και στις οποίες πόζαρε γελαστή δίπλα σε Παλαιστίνιους κρατούμενους, που κρατούνταν με δεμένα χέρια και μάτια.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ισραηλινός στρατιώτης που φορά γυαλιά ηλίου και εκτελεί μία παρωδία ενός ανατολίτικου χορού γύρω από μία νεαρή γυναίκα, που φοράει μαντίλα και ακουμπά σε έναν τοίχο με τα μάτια και τα χέρια δεμένα, ενώ από το βάθος ακούγεται μουσική και τα περιπαικτικά σχόλια των φίλων του στρατιώτη.

Οι εικόνες προκαλούν αίσθηση

«Πρόκειται για μία απεχθή απεικόνιση της αρρωστημένης νοοτροπίας του κατακτητή. Δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα μέσα επιτρέπουν να έρχεται στο φως η κουλτούρα εξευτελισμού των Παλαιστινίων.

Χαρακτηρίζοντας το βίντεο βαθιά προσβλητικό για την αξιοπρέπεια των γυναικών, η ανακοίνωση προσθέτει ότι αυτές οι πράξεις δε θα σταματήσουν παρά με το τέλος της ισραηλινής κατοχής. Ήδη, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε εσωτερική έρευνα.

«Αυτό το βίντεο καταρρίπτει μία και καλή όλους τους ισραηλινούς μύθους, όπως αυτόν ότι ο στρατός μας είναι ο μοναδικός στρατός κατοχής στην ιστορία που δεν κακοποιεί σεξουαλικά τις γυναίκες του κατεχόμενου έθνους», γράφει στο ιστολόγιο του ο μπλόγκερ και αρθρογράφος Ντίμι Ρέιντερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε