Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Προκλητικός και πάλι ο Ερντογάν: «Κοιτάξτε το χάλι της Ε/κ πλευράς»

REUTERS

“Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.Υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κύπρος”! Μόλις πάτησε το πόδι του στα κατεχόμενα και ενώπιον 2000 τουρκοκυπρίων, ο Ταγίπ Ερντογάν ,έριξε βόμβα!

Δείχνοντας τις πραγματικές του προθέσεις και χλευάζοντας την Ε/Κ πλευρά, ο αρχηγός του Αττίλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε ως Κυπριακή Δημοκρατία. «Υπάρχει», είπε, «Νότια Ε/Κ διοίκηση και τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
 
Χλευαστικά αναφερόμενος στη μεγάλη τραγωδία στο Μαρί που ώθησε την Ε/κ πλευρά στην εξασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα, αναφέρθηκε σε χάλι της Ε/Κ πλευράς.
 
Απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, ο Ταγίπ Ερντογάν, τους είπε ότι έδωσαν ένα μάθημα ανθρωπιάς προς την Ε/κ πλευρά, με τη συναίνεση να προμηθεύσουν με ρεύμα τις ελεύθερες περιοχές.
 
Άκρως προκλητικός όμως ήταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός και κατά την αναχώρηση του για τα κατεχόμενα, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την κυπριακή προεδρία της ΕΕ. Παράλληλα, είχε παρουσιαστεί αρνητικός στα θέματα της αποχώρησης στρατευμάτων από την Κύπρο, του ανοίγματος των Βαρωσίων και του ζητήματος της Μόρφου.
“Δεν είμαστε δούλοι κανενός”, συνέχισε ο Ερντογάν.” Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίσουν το εμπάργκο εναντίον σας. Εμείς είμαστε όπως το νύχι με το δέρμα”,είπε , θέλοντας να δείξει πόσο κοντά είναι η Τουρκία με τα κατεχόμενα και δεν εννοούσε μόνο την απόσταση.

Ο Ερντογάν ηθελε να διασκεδάσει τις εντονότατες αντιδράσεις που τους τεελευταίους μήνες έχουν ξεσπάσει στα κατεχόμενα. Δημοσιογράφοι γράφουν ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και απειλούνται με δολοφονικές επιθέσεις.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στα κατεχόμενα
 
Στο μεταξύ, δρακόντεια μέτρα λήφθηκαν στα κατεχόμενα από τους Αττίλες κατά την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν. Επιστρατεύθηκαν δύο χιλιάδες ψευδοαστυνομικοί και ακροβολιστές σε καίρια σημεία για να διασφαλίσουν την ομαλή υποδοχή του Τούρκου Πρωθυπουργού.
 
Νωρίτερα, σε όλη την επικράτεια κατά μήκος των οδικών αρτηριών που διερχόταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός, εντεταλμένοι της Άγκυρας, ματαίωσαν όλες τις εκδηλώσεις εναντίον του Ερντογάν, και κατέσχαν πανώ και πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα εναντίον του Πρωθυπουργού της Τουρκίας.
 
Οι εγκάθετοι της Τουρκίας, διέλυσαν και προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο, πλησίον της περιοχής Χαμίτ Μάντρες, όπου είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά του Ερντογάν.
 
Κόμματα και οργανώσεις με δηλώσεις τους και γραπτές ανακοινώσεις καταδικάζουν τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι οι απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, υποδηλούν ότι η Άγκυρα επιδιώκει πλέον λύση του Κυπριακού πέραν του σχεδίου Ανάν, με δυο ισότιμα κράτη, με παραμονή όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, με συνέχιση του εποικισμού, χωρίς επιστροφή της Μόρφου ή οποιουδήποτε άλλου τμήματος των κατεχόμενων εδαφών.
 
Στις ανακοινώσεις σημειώνεται, ότι ο Ερντογάν τορπιλίζει με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.
 

Διαβάστε επίσης:

“Ντροπή μας που καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους Κύπριους!”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε