Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια
EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.04.2011 | 07:15
Πρώτη δημοσίευση: 15.04.2011 | 07:15

Τον Ιούνιο οι πρόωρες εκλογές μετά τη διάλυση της Βουλής. Πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα εδώ και μήνες

Το Κοινοβούλιο των Σκοπίων αποφάσισε την Πέμπτη να προχωρήσει στη διάλυση του, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προσφυγή σε πρόωρες γενικές εκλογές και να δοθεί έτσι ένα τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τη χώρα.
 
Αν και ακόμα δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί η ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης, αναμένεται ότι οι πρόωρες κάλπες θα στηθούν στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα και με δηλώσεις του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι και άλλων αξιωματούχων, ένα χρόνο νωρίτερα από το κανονικό.
 
Η αντιπολίτευση που καθοδηγείται από το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα έχει αποχωρήσει από τις διεργασίες της Βουλής, από τον περασμένο Ιανουάριο, κατηγορώντας το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, το συντηρητικό VMRO-DPMNE, ότι " κόβει και ράβει ", τον εκλογικό νόμο κατά το συμφέρον του, αλλά και για τη διακοπή της λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού που ασκούσε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση.
 
Το κυβερνών κόμμα πάντως αναμένεται να είναι και πάλι ο νικητής των εκλογών και μάλιστα με πλειοψηφία. Η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση τον Ιούνιο του 2008, είχαν αμαυρωθεί από βίαια επεισόδια και κατηγορίες για νοθεία.
 
Τα Σκόπια που έχουν υποβάλλει αίτημα ένταξης στην ΕΕ, βλέπει την πρόοδο του εγχειρήματος αυτού να έχει σταματήσει εξαιτίας τόσο της επιβράδυνσης των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται, όσο και της διένεξής της με την Ελλάδα, που αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο