Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Προσεύχεται ο Πάπας για τους εγκλωβισμένους

Ο πάπας Βενέδικτος είπε ότι προσεύχεται για τους 33 μεταλλωρύχους που είναι παγιδευμένοι 700 μέτρα κάτω από τη γη στη Χιλή.

“Θα ήθελα σήμερα, με ιδιαίτερη αγάπη, να θυμηθούμε τους μεταλλωρύχους που είναι παγιδευμένοι στο ορυχείο του Σαν Χοσέ στην περιοχή της Χιλής, Ατακάμα”, είπε ο Ποντίφικας μετά από την τέλεση της λειτουργίας από την θερινή κατοικία του στο Castel Gandolfo, νοτιοανατολικά της Ρώμης.

Όπως έγινε γνωστό, κάποιοι από τους μεταλλωρύχους εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης από τη στιγμή που πληροφορόθηκαν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσής τους.

Ο Βενέδικτος δήλωσε ότι προσεύχεται οι μεταλλωρύχοι να μην χάσουν την ελπίδα τους ότι η επιχείρηση διάσωσής τους θα είναι επιτυχής.

Οι μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν στις 5 Αυγούστου γιατί κατέρρευσε το βασικό τούνελ του μικρού ορυχείου χαλκού και χρυσού στο Copiapo, περίπου 725 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο και δεν υπήρχε οδός διαφυγής.

Προμηθεύονται τρόφιμα, νερό και φάρμακα και μαθαίνουν τις ειδήσεις από τους συγγενείς τους μέσω μίας τρύπας διαμέτρου δέκα εκατοστών, που άνοιξαν τα σωστικά συνεργεία πάνω από το 50 τμ καταφύγιο των εγκλωβισμένων.

Δείτε: το πρώτο βίντεο με τους θαμμένους ανθρακωρύχους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε