Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Προσγείωση θρίλερ από αεροπλάνο – Σώοι όλοι οι επιβάτες

Μερικά δέντρα μείωσαν τη μεγάλη ταχύτητα του ‘Τουπόλεφ’, που ακινητοποιήθηκε χωρίς να πάθει τίποτε κάποιος από τους 81 επιβαίνοντες. Δείτε που προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο βίντεο!

Επιβατικό ρωσικό αεροπλάνο, που μετέφερε 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες, 9-μελές πλήρωμα) έκανε χθες Τρίτη μία σχεδόν “εξωπραγματική” προσγείωση στον μικρού μήκους διάδρομο μιάς εγκαταλειμμένης στρατιωτικής βάσης μέσα στην “Τάϊγκα” (σιβηρικό δάσος) του “Μεγάλου ρωσικού βορρά”, μετά από τρεισήμισι ώρες πτήσης, αναφέρεται σήμερα στα ρωσικά μμε.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…το επιβατικό αεροπλάνο, ένα “Τουπόλεφ 154” απογειώθηκε από την ανατολική Σιβηρία, την Ιακουτία, με προορισμό την Μόσχα…Όταν το αεριωθούμενο, της “Arosa Morny Air Enterpise” έφθασε στο “ύψος κρουαζιέρας” ενώ πετούσε πάνω από τη Δημοκρατία του Κόμι, περίπου 1.500 χλμ. βορειο-ανατολικά της Μόσχας, κοντά στην ‘πολική ζώνη’, τότε, ακριβώς, “παρέλυσαν” όλα ανεξαιρέτως τα ηλεκτρονικά συστήματα στο πιλοτήριο!

Ο πιλότος κατέβασε το αεριωθούμενο στα τρεις χιλιάδες μέτρα. Στη συνέχεια, εντόπισε τον μόλις 1.200 μέτρων διάδρομο μιάς εγκαταλειμμένης στρατιωτικής βάσης–το ‘Τουπόλεφ’ χρειάζεται διπλάσιο μήκος διαδρόμου για την προσγείωσή του. Εκεί και προσγειώθηκε, πάντως, με απόλυτη επιτυχία, χωρίς την βοήθεια οδηγιών από πύργο ελέγχου, με “πτήση εξ όψεως” χωρίς, βέβαια, ‘αυτόματο πιλότο’.

Επειδή και τα πτερύγια ανάσχεσης δεν λειτούργησαν, όπως είναι εύλογο, το αεροπλάνο βγήκε από τον μικρό διάδρομο και τελείωσε τη διαδρομή του 200 μέτρα μέσα στο σιβηρικό δάσος.

Όλοι οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τις “τσουλήθρες” για να κατέλθουν κι ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ελικόπτερα τους μετέφεραν όλους στο πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο, με απ’ ευθείας τηλεοπτική “κάλυψη” από την “Τάϊγκα”.

Από εκεί, σχεδόν όλοι τους πέταξαν για τη Μόσχα με ένα “Τουπόλεφ” που… δεν είχε τίποτε το επιλήψιμο. Όμως, ένα ζευγάρι διαχώρισε τη θέση του μετά την αναπάντεχη σωτηρία του και τελικά πήρε το τρένο για τη Μόσχα…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε