Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκληση Καντάφι σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία για επενδύσεις στα λιβυκά πετρέλαια!

Πρόσκληση Καντάφι σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία για επενδύσεις στα λιβυκά πετρέλαια!
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2011 | 07:09
Πρώτη δημοσίευση: 14.03.2011 | 07:09

Ενώ οι μάχες συνεχίζονται με τις αντικυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλαμβάνουν την πόλη Μπρέγκα, ο Μουάμαρ Καντάφι προσκάλεσε τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία να επενδύσουν στα Λιβυκά πετρέλαια.

Ενώ οι μάχες συνεχίζονται με τις αντικυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλαμβάνουν την πόλη Μπρέγκα, ο Μουάμαρ Καντάφι προσκάλεσε τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία να επενδύσουν στα Λιβυκά πετρέλαια.
 
Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι προσκάλεσε την Κυριακή, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία να επενδύσουν στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας του, όπως μετέδωσε η Λιβυκή τηλεόραση.
 
Όπως ειπώθηκε στο κρατικό κανάλι, ο Καντάφι απηύθυνε την πρόσκληση κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχε με τους πρέσβεις των χωρών αυτών, στην Τρίπολη το Σαββατοκύριακο.
 
Το κάλεσμα του Λίβυου ηγέτη αφορούσε τον επιχειρηματικό τομέα αυτών των χωρών. Οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Λιβύη έχουν διαταραχθεί σημαντικά από την έναρξη της εξέγερσης, από τις εχθροπραξίες μεταξύ των αντιμαχομένων, την έλλειψη προσωπικού, τις διεθνείς κυρώσεις και την άρνηση των διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων να χρηματοδοτήσουν συμφωνίες, στο περιθώριο του λουτρού αίματος που υποβάλλεται η χώρα.
 
Το αργό υποχώρησε περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι, ύστερα από την ανακατάληψη εδαφών από τις δυνάμεις του Καντάφι, το Σαββατοκύριακο.
 
Εντούτοις αναλυτές και ειδικοί της βιομηχανικής παραγωγής εκτιμούν ότι ίσως χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ένα έτος για να επανέλθει η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ, στα φυσιολογικά της επίπεδα, που πρίν το ξέσπασμα της αναταραχής στη Λιβύη, ήταν περίπου 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
 
Κορυφαίες εταιρείες του πετρελαϊκού χώρου, που προέρχονται από τη Δύση, επιχειρούν στη Λιβύη. Τώρα ο Καντάφι προσκαλεί να συμμετάσχουν στις επενδύσεις στο Λιβυκό πετρέλαιο και εταιρείες από τη Ρωσία και την Κίνα, που είναι δύο κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με δικαίωμα βέτο, ενώ μέχρι τώρα και το Συμβούλιο αντιτάχθηκε στην πρόταση επιβολής ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.
 
Νωρίτερα το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο Λίβυους εξεγερμένους, μετέδωσε απόψε ότι οι αντικυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα.
 
Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
 
Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι τα στρατεύματα του Λίβυου συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι κατέλαβαν την Μπρέγκα νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ο συνταγματάρχης Χάμεντ αλ-Χάσι, που εμφανίστηκε ως "εκπρόσωπος των ανταρτών" στην Μπρέγκα, είπε στο Αλ Τζαζίρα: "Αιχμαλωτίσαμε 20 άνδρες του Καντάφι και σκοτώσαμε 25. Τους αναγκάσαμε να υποχωρήσουν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη".
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook