Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόσκληση Ομπάμα σε Νετανιάχου – Ακολουθεί ο Αμπάς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

«Λιώνει» όπως φαίνεται ο πάγος στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε πρόσκληση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για συνομιλίες στο Λευκό Οίκο την προσεχή Τρίτη. Η προσωπική πρόταση του Ομπάμα επιδόθηκε στον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης από τον γενικό γραμματέα του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμάνιουελ που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στο Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα προσκάλεσε τον κ. Νετανιάχου για επίσημη επίσκεψη την 1η Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποδέχτηκε την φιλική πρόσκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, Μαρκ Ρεγκέβ.

Η πρόσκληση του Λευκού Οίκου ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που περνούν κρίση λόγω της συνέχισης του ισραηλινού εποικισμού και στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Εκτός όμως από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύντομα στο Οβάλ Γραφείο θα βρεθεί και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος προσβλέπει σε μια επίσκεψη του προέδρου Αμπάς στο προσεχές μέλλον. Τώρα μελετάμε την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Τόμι Βίετορ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μιλώντας στον Τύπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε