Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Προσοχή: Ο τρομοκράτης έχει κρυμμένα εκρηκτικά μέσα στο σώμα του!

Αυτή είναι η νέα προειδοποίηση που έρχεται από τις ΗΠΑ και ενημερώνει όλες τις χώρες να ιδιαίτερα προσεχτικές σε όλα τα αεροδρόμια.
Να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και σε κυβερνητικά κτίρια καλούν τις περισσότερες χώρες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
 
Και γιατί; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τρομοκράτες που έχουν επιτεθεί σε αεροπλάνα, λεωφορεία, τρένα και εμπορικά κέντρα με κρυμμένα τα εκρηκτικά σε τσάντες, παπούτσια, εσώρουχα ή κάτω γενικά από τα ρούχα τους.
 
Τώρα όμως για να αποφύγουν τους αυστηρούς ελέγχους που ήδη υπάρχουν σε αεροπλάνα οι τρομοκράτες κόβουν ή εγχειρίζονται στο σώμα και τοποθετούν μέσα τους τα εκρηκτικά. Όσο και αν ακούγεται παράλογο είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνάμα πολύ τρομακτικό. Η τρομοκρατία φαίνεται πως δεν έχει όρια.
 
Οι περισσότερες αρχές στις ξένες χώρες είναι σε επιφυλακή ειδικά μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Τώρα όμως οι μυστικές υπηρεσίες ζητούν από τις αρχές ασφαλείας των αεροδρομίων αλλά και από τις αεροπορικές εταιρείες να ελέγχουν ακόμη πιο πολύ τους επιβάτες τους. Μάλιστα τους καλούν να ενημερώνουν άμεσα την ασφάλεια του αεροδρομίου σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης τους φαίνεται ύποπτος.
 
 
Όπως λένε τα εκρηκτικά είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν μέσα στο σώμα όμως μερικά μηχανήματα μπορούν να δώσουν μια μικρή ένδειξη όταν κάτι δεν πάει καλά. Τελικά όμως εμείς πόσο ασφαλείς θα πρέπει να αισθανόμαστε; Μάλλον όχι πολύ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε