Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πρόστιμο γιατί δεν τρώνε το… φαγητό τους!

Πρόστιμο γιατί δεν τρώνε το… φαγητό τους!
Η ιδιοκτήτρια τρελάθηκε; Όχι απλά βρήκε τον τρόπο για να υποχρεώνει τους πελάτες να τρώνε όλο τους το φαγητό.

 

Μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Αυστραλία, η οποία δεν αντέχει πλέον να βλέπει τα αποφάγια των πελατών, τους υποχρεώνει να τρώνε όλο το φαγητό τους για το καλό του πλανήτη διαφορετικά θα πληρώνουν πρόστιμο και θα τους πετάνε έξω με τις…κλωτσιές!
 
Η σεφ Γιουκάκο Ιτσικάουα προτείνει 30% έκπτωση σε όσους πελάτες αδειάζουν το πιάτο τους στο Wafu, το μόλις 30 καθισμάτων εστιατόριο της στο προάστιο Σάρι Χιλς του Σίδνεϊ.
 
Η σεφ περιγράφει τα πιάτα που ετοιμάζει ως “απενοχοποιημένη ιαπωνική κουζίνα”.
 
“Για να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, ζητάμε κάτι παραπάνω από τους πελάτες μας σε σχέση με τα περισσότερα άλλα εστιατόρια”, γράφει η ίδια σε ένα χαρτί με τις υποχρεώσεις των πελατών, που έχει αναρτήσει στην πόρτα του εστιατορίου.
 
Οι πελάτες υποχρεούνται να τρώνε όλο το φαγητό που είναι οργανικό και δεν περιέχει γλουτένιο, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και αβγά.
 
Σε αντίθετη περίπτωση η σεφ και το υπαλληλικό προσωπικό συμβουλεύουν τους πελάτες την επόμενη φορά να επιλέξουν άλλο εστιατόριο.
 
“Το να αδειάζεις το πιάτο σου σημαίνει να τρως τα πάντα εκτός από τις φέτες λεμονιού, το gari και το wasabi,” αναφέρεται στον κατάλογο.
 
“Παρακαλώ επίσης προσέξτε ότι τα λαχανικά και η σαλάτα στην άκρη ΔΕΝ είναι διακοσμητικά, ανήκουν στο πιάτο κι αυτά”, γράφει το τέλος ο κατάλογος.
 
Σιγά που θα κάτσει να σκάσει η γυναίκα. ‘Η τρώτε το φαγητό σας όλο ή περάστε έξω. Ευτυχώς εγώ το τρώω όλο τα φαγητό μου!
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε