Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πρόστιμο – μαμούθ στη Google από την Κομισιόν

Πρόστιμο – μαμούθ στη Google από την Κομισιόν

Για αθέμιτο ανταγωνισμό κατηγορεί την Google η ευρωπαϊκή επιτροπή.

Το πρόστιμο στη Google είναι 2,24 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η Κομισιόν κατηγορεί την εταιρεία πως ενισχύει τη δικά της προϊόντα τοποθετώντας τα πιο ψηλά στις σελίδες αναζήτησης, ενισχύοντας έτσι τις πωλήσεις της.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google έχει καταχραστεί την κυριαρχία της στην αγορά ως μηχανή αναζήτησης δίνοντας ένα παράνομο πλεονέκτημα σε ένα άλλο προϊόν της, την υπηρεσία αγορών της.

Η Google υποστήριξε τον ισχυρισμό των Βρυξελλών “απλά δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα του τρόπου με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν online”.

Ο Kent Walker, Senior Vice President and General Counsel της Google, δήλωσε: «Όταν κάνετε αγορές μέσω του διαδικτύου θέλετε να βρίσκετε τα προϊόντα που ψάχνετε γρήγορα και εύκολα. Και οι διαφημιζόμενοι θέλουν επίσης να προωθήσουν τα ίδια αυτά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό, η Google εμφανίζει διαφημίσεις αγορών, συνδέοντας τους χρήστες μας με χιλιάδες διαφημιζόμενους, μεγάλους ή μικρούς, με τρόπους που να είναι χρήσιμοι για όλους. Με σεβασμό στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαφωνούμε με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς την απόφασή της Επιτροπής καθώς σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε προσφυγή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας».

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε