Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόστιμο «μαμούθ» στην Toyota επιδιώκουν οι ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την επιβολή του μέγιστου δυνατού προστίμου, ύψους 16,38 εκατ. δολαρίων, στην Toyota θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ.

Το πρόστιμο θα επιβληθεί για την αμέλειά της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για τα προβλήματα ασφαλείας στο σύστημα επιτάχυνσης. Σε περίπτωση που επιβληθεί αυτό το ύψος του προστίμου θα είναι το μεγαλύτερο που έχει καταβληθεί από αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται πως η Toyota αμέλησε επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες να ειδοποιήσει την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Κίνησης Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) για το ελαττωματικό πετάλι του γκαζιού, το οποίο προκαλούσε αναίτια επιτάχυνση.

«Πλέον διαθέτουμε αποδείξεις πως η Toyota αμέλησε τις νομικές της υποχρεώσεις. Χειρότερα ακόμη, ότι εγνωσμένα απέκρυψαν ένα επικίνδυνο ελάττωμα από τις αμερικανικές αρχές και δεν ανέλαβαν πρωτοβουλία για να προστατεύσουν εκατ. οδηγούς και τις οικογένειές τους», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Ρέι ΛαΧουντ στο ανακοινωθέν του.

Η Toyota, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμο, αναγκάσθηκε να ανακαλέσει τους τελευταίους μήνες πάνω από 8 εκατ. οχήματα σε όλον τον κόσμο για να επιδιορθώσει τα ελαττωματικά μοντέλα της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε