Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πρόστιμο σε αεροπορική εταιρεία για… “απόκρυψη εργασίας”

Πρόστιμο σε αεροπορική εταιρεία για… “απόκρυψη εργασίας”

Η αεροπορική εταιρεία CityJet καταδικάστηκε σε πρόστιμο 100.000 ευρώ για “απόκρυψη εργασίας” 

Η αεροπορική εταιρεία CityJet, θυγατρική της Air France, καταδικάστηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη στην καταβολή προστίμου 100.000 ευρώ για “απόκρυψη εργασίας” μεταξύ του 2006 και του 2008, καθώς υπάλληλοί της είχαν δηλωθεί με ιρλανδικές συμβάσεις εργασίας.

 Ο διευθυντής της CityJet Μάικλ Κόλινς καταδικάστηκε για τον ίδιο λόγο στην καταβολή προστίμου 4.000 ευρώ από το πλημμελειοδικείο του Μπομπινί, στην περιοχή του Παρισιού.

    Στο αστικό σκέλος της υπόθεσης, η εταιρεία και ο διευθυντής της καταδικάστηκαν να καταβάλουν από κοινού 637.380 ευρώ στην Ursaff (κοινωνική ασφάλιση), 10.000 ευρώ στο συνδικάτο των πιλότων SNPL, 10.000 ευρώ στο συνδικάτο του ιπτάμενου προσωπικού SNPNC και 233.450 ευρώ σε 27 μισθωτούς που είχαν προσφύγει.

    Η CityJet ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση μέσω του δικηγόρου της Στεφάν Μπλος, ο οποίος δήλωσε ότι “αιφνιδιάστηκε από την απόφαση αυτή” και σημείωσε ότι η CityJet είχε εφαρμόσει σωστά τους κανόνες”.

    Η επιθεώρηση εργασίας παρακολουθούσε από κοντά από το 2007 τη CityJet, η οποία εξαγοράστηκε το 2000 από την Air France και έχει την έδρα της στο Δουβλίνο, καθώς οι υπάλληλοί της έλεγαν από τότε ότι εργάζονται με ιρλανδικές συμβάσεις.

    Οι ίδιοι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, δήλωναν ότι τους έκαναν τις συνεντεύξεις για την πρόσληψή τους στο Ρουασί, τους εγκατέστησαν στη Γαλλία και ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν τις υπηρεσίες τους στα αεροδρόμια Ορλί ή Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

    Οι ιρλανδικές συμβάσεις επιτρέπουν στη CityJet να έχει χαμηλότερο κόστος για την κοινωνική ασφάλιση απ’ ότι στη Γαλλία και να επωφελείται από το χαμηλότερο ποσοστό φορολόγησης στην Ευρώπη, δήλωσε η Ναταλί Μικό, δικηγόρος των 27 μισθωτών που προσέφυγαν κατά της εταιρείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε