Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσβαση στα στοιχεία παιδεραστών θα έχουν οι γονείς

Πρόσβαση στα στοιχεία παιδεραστών θα έχουν οι γονείς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.03.2010 | 14:22
Πρώτη δημοσίευση: 03.03.2010 | 14:22

 
Πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν εάν τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα παιδιά τους έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά ή βίαια εγκλήματα, πρόκειται να εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη Βρετανία από τον Μάρτιο του 2011.
 

 
Το πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα χρόνο σε τέσσερις βρετανικές επαρχίες και απέδειξε ότι ένα στα δέκα τηλεφωνήματα που δέχεται η αστυνομία αφορούσε την παροχή πληροφοριών από το ποινικό μητρώο. Από τα 315 αιτήματα για παροχή πληροφοριών, αποκαλύφθηκαν στοιχεία για 21 παιδεραστές και για 11 άτομα που είχαν διαπράξει βίαια εγκλήματα.
 
Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άλαν Τζόνσον, ήδη η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος βοήθησε να προστατευτούν 60 παιδιά.
 
Το πρόγραμμα προβλέπει ότι γονείς, παππούδες, ή ακόμη και γείτονες μπορούν να ζητήσουν από την αστυνομία πληροφορίες για οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή με τα παιδιά τους. Οι αστυνομικοί έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εμπιστευτικά πληροφορίες για ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, εάν θεωρούν ότι η αποκάλυψή τους είναι προς όφελος του παιδιού.
 
Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 και έδειξε ότι τα περισσότερα τηλεφωνήματα προέρχονταν από πατέρες που ζητούσαν πληροφορίες για τον νέο σύντροφο της μητέρας των παιδιών τους.
 
Έμπνευση για το πρόγραμμα αυτό που είναι γνωστό στη Βρετανία ως "ο νόμος της Σάρα" αποτέλεσε η εκστρατεία στη μνήμη της Σάρα Πέιν που δολοφονήθηκε το 2000 από τον Ρόι Γουίτινγκ, ο οποίος είχε ήδη καταδικαστεί για παιδεραστία.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook