Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρόθυμος να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ο... Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

Πρόθυμος να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ο... Σίλβιο Μπερλουσκόνι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.06.2012 | 19:08
Πρώτη δημοσίευση: 26.06.2012 | 19:05

Ο Σίλβιο ξαναχτύπησε και αυτή την φορά δήλωσε πως θα ήθελε να γίνει υπουργός Οικονομικών ενώ είπε ακόμη πως η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη

«Πρόθυμος να αναλάβει το υπουργείο Oικονομικών σε μια δεξιά κυβέρνηση» δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο «Καβαλιέρε» επισήμανε ότι της κυβέρνησης αυτής θα έπρεπε να ηγηθεί ο γραμματέας του κεντροδεξιού Οίκου των Ελευθεριών, Αντζελίνο Αλφάνο.

«Μπορούμε να κερδίσουμε και πάλι τις εκλογές, εξασφαλίζοντας ποσοστό της τάξης του 40%» υπογράμμισε ο «μίστερ τιβί», ο οποίος προσβλέπει και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποδεικνύοντας, ως σημείο αναφοράς, το γερμανικό εκλογικό σύστημα.

Οι παρατηρητές τονίζουν ότι η νέα αυτή κίνηση του Μπερλουσκόνι αποσκοπεί σε αναζωογόνηση της παράταξής του, η οποία, σύμφωνα με τα γκάλοπ, έχει υποστεί θεαματική πτώση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες, ο «Λαός της Ελευθερίας» βρίσκεται στο 17%.

Σε ό,τι αφορά δε, την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ο πρώην μεγιστάνας- πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μια τυχόν έξοδος της Γερμανίας από το Γιούρογκρουπ θα μπορούσε να μην αποτελέσει αρνητική εξέλιξη». «Έχουμε ήδη πει ότι η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη, από τη στιγμή που είναι η μόνη χώρα που εναντιώνεται στη δυνατότητα να μπορούν να δανείζονται χρήματα οι διάφορες χώρες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο