Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του αλ-Μεγκράχι ύστερα από περίπου δυο χρόνια

REUTERS
Ο λίβυος Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την υπόθεση Λόκερμπι και αποφυλακίσθηκε πρόωρα από τις αρχές της Σκωτίας…

…εμφανίστηκε δημόσια χθες, για πρώτη φορά ύστερα από δυο χρόνια σε συγκέντρωση της φυλής του, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη υποστήριξης προς το λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
 
Σύμφωνα με εικόνες που προβλήθηκαν από τη λιβυκή τηλεόραση, ο 59χρονος Μεγκράχι, αρκετά αδυνατισμένος, καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009, στη διάρκεια επίσκεψης αφρικανών βουλευτών στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, στην Τρίπολη.
 
Ο Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι καταδικάσθηκε το 2001 σε ισόβια για τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας στις 21 Δεκεμβρίου του 1988 κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 270 άνθρωποι.
 
Τον Αύγουστο του 2009 αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς του έπασχε από καρκίνο του προστάτη και είχε μόνον τρεις μήνες ζωή.
 
Το γεγονός ότι ο αλ-Μεγκράχι βρίσκεται ακόμα στη ζωή έχει προκαλέσει οργή στη Βρετανία, αλλά και στις ΗΠΑ, καθώς τα περισσότερα θύματα της επίθεσης αυτής ήσαν Αμερικανοί.
 
Οι λιβυκές αρχές από την πλευρά τους τηρούν σιγή σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αλ-Μεγκράχι.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε