Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρώτη η Χίλαρι σε δημοσκόπηση για τις εκλογές του 2016

Πρώτη η Χίλαρι σε δημοσκόπηση για τις εκλογές του 2016
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2013 | 22:29

Αν και θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2016 οι δημοσκόποι άρχισαν από τώρα τις έρευνες και σύμφωνα με στοιχεία η Χίλαρι Κλίντον έρχεται πρώτη!

Η πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία πρόσφατα αποχώρησε από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προηγείται με διαφορά των τριών ρεπουμπλικάνων που επελέγησαν από το ινστιτούτο Κουίνιπιακ για φανταστικές αναμετρήσεις.

Με αντίπαλο τον εικονοκλάστη κυβερνήτη του Νιού Τζέρζι, τον Κρις Κρίστι, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 45% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 37% για τον ρεπουμπλικάνο.

Με αντίπαλο τον Πολ Ράιαν, τον συνυποψήφιο του Μιτ Ρόμνεϊ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ή τον Μάρκο Ρούμπιο, ανερχόμενο αστέρα του κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον φθάνει ακόμη και στο 50% της πρόθεσης ψήφου.

"Είναι προφανώς μακράν η πιο γνωστή και με περισσότερα από 20 χρόνια στη δημόσια σκηνή μπόρεσε να δημιουργήσει μια ευνοϊκή εντύπωση στους Αμερικανούς", σχολιάζει ο Πίτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ.

Ένας άλλος μη αμελητέος παράγοντας είναι το γεγονός ότι "η μάρκα 'Ρεπουμπλικανός' δεν πάει καλά αυτή τη στιγμή", υπενθυμίζει ο δημοσκόπος.

Η Χίλαρι Κλίντον, που την ημέρα των εκλογών θα είναι 69 ετών, δεν έχει πει τίποτε για τις προθέσεις της, αλλά ούτε έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια. Έπειτα από τέσσερα χρόνια επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, έχει πει μόνο ότι θέλει να ξεκουραστεί.

Εντούτοις αργότερα φέτος πρόκειται να αρχίσει τις επ' αμοιβή διαλέξεις, όπως κάνουν πάρα πολλές πολιτικές προσωπικότητες στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Το συγκινητικό αντίο της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών

Εγκαταλείπει την πολιτική η Χίλαρι Κλίντον;

Χίλαρι για πρόεδρος το 2016;

Κοινή τηλεοπτική εμφάνιση Ομπάμα - Χίλαρι την Κυριακή


   Διαδώστε αυτό το άρθρο