Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρώτη πτήση από το Ιράκ στο Λονδίνο

Πρώτη πτήση από το Ιράκ στο Λονδίνο
Ήταν η πρώτη πτήση μετά το διεθνές εμπάργκο στο Ιράκ το 1990……

 

Προσγειώθηκε αργά χθες στο αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ του Λονδίνου η πρώτη εμπορική πτήση ανάμεσα στη βρετανική πρωτεύουσα και τη Βαγδάτη αφότου επιβλήθηκε το διεθνές εμπάργκο του ΟΗΕ στο Ιράκ το 1990.
 
Η πτήση ΙΑ237, προσγειώθηκε στις 23.08 τοπική ώρα (01.08, ώρα Ελλάδος) στο Λονδίνο, μετά ταξίδι 10 ωρών και ενδιάμεσο σταθμό το Μάλμε της Σουηδίας.
 
Μετά την απογείωση του αεροσκάφους Μπόινγκ 737/400 της Iraqi Airways, ο διοικητής της ιρακινής πολιτικής αεροπορίας Αντνάν Μπλεμπίλ δήλωσε: «είμαι χαρούμενος, αλλά εάν οι δυτικές αεροπορικές εταιρείες είχαν συνεργασθεί μαζύ μας περισσότερο, θα είχαμε ξεκινήσει ήδη από πολλών ετών».
«Θα υπάρξουν στο εξής δύο πτήσεις την εβδομάδα. Στην μετάβαση θα περνά από το Μάλμε, αλλά στην επιστροφή η πτήση θα είναι άμεση», πρόσθεσε.
 
Στην εναρκτήρια τούτη πτήση-η οποία αρχικά είχε προγραμματισθεί για τις 16 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ηφαιστειακής τέφρας-επέβαιναν περίπου 30 Ιρακινοί και ξένοι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Μεταφορών Αμρ Αμπντέλ Τζαμπάρ Ισμαέλ και ο γενικός διευθυντής της Iraqi Airways Κιφάχ Χασάν.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε