Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρώτη πτήση για το νέο Airbus Α-380 της Air France

Πρώτη πτήση για το νέο Airbus Α-380 της Air France
Παρίσι- Τόκιο το παρθενικό ταξδι του γιγαντιαίου αεροσκάφους
 

Τσέκαραν τα εισιτήριά τους 363 επιβάτες και κάθησαν αναπαυτικά στς θέσεις τους στο νέο τεράστιο αεροσκάφος χωρητικότητας 538 θέσεων, της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.
 
Η πτήση προς την Ιαπνική πρωτεύουσα έγινε χωρίς προβλήματα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της εταιρείας. Το Airbus A-380 προσγειώθηκε λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο, σε μια πρόβα τζενεράλε για τα καθημερινά ταξίδια στην Ανατολή, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 5 Οκτωβρίου.
 
Οι επιβάτες εντυπωσιάστηκαν από το νέο αεροσκάφος που παρέχει ανέσεις σε 9 επιβάτες της πρώτης θέσης και σε 80 στην business.
 
Το Τόκιο είναι ο πρώτος ασιατικός προορισμός του Α-380 της Air France και ο τρίτος σε όλον τον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη – η γραμμή λειτούργησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2009 – και το Γιοχάνεσμπουργκ, από τον Ιανουάριο του 2010.
 
Ωστόσο, το διεθνές αεροδρόμιο Narita δεν είναι το πρώτο ασιατικό αεροδρόμιο που υποδέχεται το Α-380. Πριν από δύο μήνες η Singapour Airlines το χρησιμοποίησε για δρομολόγια προς και από την ιαπωνική πρωτεύουσα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε