Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρωτιά για 8 ψήφους! – Χέρι-χέρι για το χρίσμα Ρόμνι-Σαντόρουμ

Πρωτιά για 8 ψήφους! – Χέρι-χέρι για το χρίσμα Ρόμνι-Σαντόρουμ

Ο Μιτ Ρόμνι είναι ο νικητής της ψηφοφορίας στην Αϊόβα, υπερβαίνοντας κατά μόνο 8 ψήφους τον αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ, στην πρώτη αναμέτρηση για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Μιτ Ρόμνι, που θεωρείται ένας από τους μετριοπαθέστερους υποψήφιους, ικανός να νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, συγκέντρωσε 30.015 ψήφους έναντι 30.007 του υπερσυντηρητικού αντιπάλου του Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος εξασφάλισε απροσδόκητα τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Τόσο ο Μιτ Ρόμνι, όσο και ο Ρικ Σαντόρουμ, πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνιας, εξασφαλίζουν σχεδόν το 25% με καταμετρημένο το 99% των ψήφων.

Ο Ρόμνι πέρασε λίγο χρόνο και δαπάνησε λίγα χρήματα στην Αϊόβα κατά τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες, έχοντας επικεντρωθεί περισσότερο στις επικείμενες προκριματικές στο Νιου Χάμσαϊρ στις 10 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του αγόρασαν πολύ τηλεοπτικό χρόνο την τελευταία στιγμή για διαφημίσεις που τον παρουσιάζουν να έχει ένα ξεκάθαρο συντηρητικό πρόγραμμα.

Ο Ρόμνι συνεχάρη τόσο τον Σαντόρουμ, όσο και τον έτερο υποψήφιο Ρον Πολ, ο οποίος τερμάτισε τρίτος με 21%. Αντίθετα, καταποντίστηκε ο Ρικ Πέρι, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν φαβορί!

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ο κυβερνήτης του Τέξας δεν είναι σαφές αν θα συνεχίσει στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Όπως είπε, θα επιστρέψει στην πολιτεία του, το Τέξας και εκεί θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στη μάχη ή όχι.

Ο 61χρονος Πέρι ήταν πέμπτος στη διαδικασία της Τρίτης, ενώ πριν από μερικούς μήνες, τον Αύγουστο όταν μπήκε στην κούρσα των προκριματικών, προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις.

Όμως έχασε έδαφος μετά από αρκετές αποτυχημένες συμμετοχές του σε ντιμπέιτ όπου δέχτηκε επικρίσεις για την προτεινόμενη μεταναστευτική πολιτική του και την πρότασή του να εμβολιάζονται υποχρεωτικά τα νεαρά κορίτσια κατά ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού.

Μάλιστα, σε ένα ντιμπέιτ τον Νοέμβριο εκτέθηκε όταν δεν μπόρεσε να θυμηθεί μια από τις τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες την οποία ο ίδιος είχε επανειλημμένως πει ότι θα καταργήσει αν εκλεγεί πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρόμνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε