Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πρώτο Ναι για τον προϋπολογισμό της Πορτογαλίας

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το προσχέδιο προϋπολογισμού για το επόμενο έτος

Η πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε το βράδυ το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011, το οποίο πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο σήμερα, Παρασκευή, ώστε να ψηφιστεί στις 29 Οκτωβρίου.
 
“Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενέκριναν το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά τη νύχτα από την πορτογαλική κυβέρνηση. Στόχος του προϋπολογισμού αυτού είναι η μείωση του δημοσίου ελλείμματος από το 7,3% στο 4,6% επί του ΑΕΠ στο τέλος του 2011.
 
Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει “επείγουσα” την έγκριση της τοποθέτησης νέων σταθμών διοδίων σε αυτοκινητοδρόμους στη βόρεια Πορτογαλία, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αρκετούς δήμους. Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι “είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος η εγκατάσταση αυτών των διοδίων”.
 
Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου μία σειρά σκληρών οικονομικών μέτρων για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των αγορών, αλλά και των Βρυξελλών για τη δυνατότητα της χώρας να επιτύχει τους στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών έγιναν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αυξήθηκε ο ΦΠΑ και πάγωσαν αρκετά δημόσια έργα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε