Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρώτο θέμα η παραίτηση του Πάπα στον ξένο Τύπο

Πρώτο θέμα η παραίτηση του Πάπα στον ξένο Τύπο

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου 16ου με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να σχολιάζουν την έκπληξη που προκάλεσε στο Βατικανό, ενώ ήδη άρχισαν οι προβλέψεις για το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Η… βόμβα ταρακούνησε για τα καλά τον ιταλικό Τύπο που… τρέχει να προλάβει τις σοβαρές εξελίξεις στο Βατικανό. “Ο Πάπας παραιτείται. “Νιώθω το βάρος της εργασίας, το αφήνω για το καλό της Εκκλησίας’”, γράφει η “Corriere della Sera”, ενώ η “Il Messagero” αναφέρει ότι: “Τον Μάρτιο θα οριστεί ο διάδοχος. Ο Πάπας έχει ήδη ζητήσει από το Κονκλάβιο την εκλογή του διαδόχου.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία”. Εκτενή αναφορά κάνει και η “Gazzetta dello sport” που γράφει ότι ο Πάπας παραιτείται στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως αναμενόταν, η παραίτητηση του Πάπα Βενέδικτου συντάραξε και τη Γερμανία, με τα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του να τον αποχαιρετούν: “Ο Γέρμανος Πάπας μάς αφήνει”, γράφει η “Bild”. Και προσθέτει: “Ο Πάπας συνταξιοδοτείται! “Οι δυνάμεις μου δεν είναι πλέον οι κατάλληλες για να ανταποκριθώ επαρκώς στα καθήκοντά μου””.


 

Ενώ η “Speigel” αναφέρει: “Ο Πάπας εξέπληξε τον κόσμο!”.

Στις δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου στάθηκε η ‘El Mundo”: “Έλλειψη ενέργειας”. Ο Πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε την παραίτησή του λόγω “έλλειψης δύναμης”. Η είδηση προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους στενούς συνεργάτες του””.

Στη Γαλλία, η “Figaro” γράφει: “Ένας νέος Πάπας θα εκλεγεί το Πάσχα 31 Μαρτίου”. Σε ανάλογο κλίμα, η “Liberation” που αναφέρει: “Ο Πάπας ανακοινώνει την παραίτησή του, σε μια απόφαση άνευ προηγουμένου στην ιστορία της Εκκλησίας”.

Τέλος στην Αγγλία ο “Guardian” γράφει ότι “Ο Πάπας Βενέδικτος XVI παραιτείται” και στην ιστοσελίδα του απαντά σε live blog σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την παραίτηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι φαβορί να τον αντικαταστήσει είναι ο Καρδινάλιος από τη Γκάνα, Peter Turkson. Όπως γράφει χαρακτηριστικά: “Ίσως έφτασε η στιγμή να αρχίσει μια νέα εποχή με έναν Αφρικανό Πάπα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παραίτηση που συντάραξε τον κόσμο – Ερωτήματα για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου

ΒΟΜΒΑ στο Βατικανό! Παραιτείται στις 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος! “Με εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μου”

Από τον Πάπα Πιο στον Πάπα Βενέδικτο! – ΒΙΝΤΕΟ

Ποιός είναι ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε