Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρωτοφανείς διαδηλώσεις κατά του Πούτιν – Δείτε φώτο και βίντεο

Μία λαοθάλασσα πλημμύρισε το κέντρο της Μόσχας καταγγέλλοντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που κέρδισε το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ανάλογες διαδηλώσεις γίνονται σε όλη τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ιταρ Τας ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τους περίπου 25.000 λίγο πριν τις 13.00 ώρα Ελλάδας. Ωστόσο οι οργανωτές μιλούν για 40.000 άτομα.

Η πλατεία Μπολοτνάγια, όπου οι αρχές επέτρεψαν μια συγκέντρωση 30.000 ανθρώπων, έχει ήδη γεμίσει και εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φθάνουν, ενώ πολύ μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης.

Υπάρχουν αναφορές ότι αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τους ανθρώπους να φτάσουν στην πλατεία προειδοποιώντας ότι μπορεί να καταρρεύσει γέφυρα την οποία πρέπει να διασχίσουν.

Υπεύθυνος Υγείας της κυβέρνησης είχε προ ημερών προειδοποιήσει ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν η συμμετοχή στις διαδηλώσεις λόγω του συνωστισμού μπορεί να προκαλέσει αρρώστιες.


 
“Η νοθειά στις εκλογές έκανε αυτή τη χώρα ένα μεγάλο θέατρο” δήλωσε ο Αλεξάντρερ Τροφίμοφ, ένας από τους διαδηλωτές σε ανταποκριτή ξένου πρακτορείου.

“Δεν νομίζω ότι οι πολίτες μπορούν να πουν ότι είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Δεν έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ελευθεριά του Λόγου και όλα αυτά δημιουργούν μία εκρηκτική κατάσταση”, αναφέρει και ο Άλμπερτ Γιουσούποφ, ο οποίος ήταν ντυμένος με πολιτικά αλλά δήλωσε μέλος του ρωσικού στρατού.

Οι εκλογές στη Ρωσία χαρακτηρίστηκαν σύμφωνα με πηγές από τη χώρα και ανεξάρτητους παρατηρητές από σωρεία παρατυπιών, ενώ είναι ενδεικτικό πως τα site της Αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων εκλογικών σελίδων έπεσαν την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφανα με τον Guardian και στην πλατεία που γίνεται το Σάββατο η διαδήλωση, έχει κοπεί η ασύρματη επικοινωνία μέσω Ίντερνετ, ωστόσο λειτουργούν οι επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων.

Διαβάστε επίσης:

Βία και νοθεία στις ρωσικές εκλογές
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε