Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρωτοφανής καύσωνας στην Αυστραλία! Λιποθυμούν στην μέση του δρόμου!

Πρωτοφανής καύσωνας στην Αυστραλία! Λιποθυμούν στην μέση του δρόμου!

Οι Αυστραλοί δοκιμάζονται σήμερα από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται με τα μέτωπα της φωτιάς σε όλη τη χώρα και τις υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας να προσφέρουν ιατρικές φροντίδες σε όσους λιποθυμούν από τις υψηλές, άνω των 40 βαθμών, θερμοκρασίες.

«Προσέξτε και φροντίστε την ασφάλειά σας αντιμετωπίζουμε ακραίο καύσωνα σε όλη τη χώρα», δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ. «Ακούστε τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών», πρόσθεσε.

Η πόλη Περθ στα δυτικά της χώρας έζησε τη θερμότερη ημέρα τα τελευταία 80 χρόνια, με την πόλη Γιούκλα –σε απόσταση 1.429 χλμ από το Πέρθ—να καταγράφει έως και 48,2 βαθμούς Κελσίου.

Τα νοσοκομεία στην πόλη δέχθηκαν 20 περιστατικά θερμοπληξίας από τη Δευτέρα.

Στην Τασμανία, που παραδοσιακά αποτελεί το δροσερότερο σημείο στη χώρα, εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τους κατοίκους στο Χόμπαρτ να εγκαταλείψουν τις εστίες τους που βρίσκονταν στο διάβα των μετώπων της πυρκαγιάς σε εκτεταμένες θαμνώδεις εκτάσεις, που τροφοδοτούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες για την περιοχή, που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί πως στο Χόμπαρτ, της Τασμανίας, αναμένονται θερμοκρασίες 39 βαθμών, 41 στη Μελβούρνη, ενώ στην Αδελαΐδα το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές στην Αδελαΐδα ανακοίνωσαν πως θα διατηρήσουν τα κλιματιζόμενα λεωφορεία σε λειτουργία όλην την ημέρα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή ως καταφύγιο για όσους βρίσκονται στα πρόθυρα θερμοπληξίας.

Η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα έφθασε στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 40ετίας, καταγράφοντας 39,2 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως με βάση την πορεία του καύσωνα είναι πιθανόν να καταγραφεί νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας,

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε