Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πρωτοφανής χιονιάς στις ΗΠΑ – 630.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Στη Νέα Υόρκη το ύψος του χιονιού έφτασε τα 48 εκατοστά. Στις 26 και 27 Δεκεμβρίου όταν είχε παραλύσει η πόλη, το ύψος του χιονιού είχε φτάσει στα 51εκατοστά.

Με χιόνι έχουν καλυφθεί οι βορειοανατολικές ΗΠΑ, καθώς το πέμπτο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις- ρεκόρ πλήττει την περιοχή, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το άνοιγμα των αγορών και πολλοί οδηγοί να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους.

Η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών που σημειώθηκε από την Βιρτζίνια μέχρι το Μέιν έχει αφήσει χωρίς ρεύμα περίπου 630.000 σπίτια και εταιρείες στην επαρχία αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ελπίζουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Ακόμη και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν ανάμεσα στους Αμερικανούς που αποκλείστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους για αρκετή ώρα, καθώς το χιόνι προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Ουάσιγκτον.

Στην Φιλαδέλφεια, περίπου 300 πτήσεις ακυρώθηκαν, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία και αρκετές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ σχεδόν 15.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα. Εννέα επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους μέσα σε ένα λεωφορείο που αποκλείστηκε λόγω του χιονιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε