Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Προβάδισμα Ομπάμα λίγο πριν το δεύτερο debate

Προβάδισμα Ομπάμα λίγο πριν το δεύτερο debate

Καθώς τα επιτελεία του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ δουλεύουν στα… κόκκινα ενόψει της δεύτερης τηλεμαχίας των δυο υποψήφιων προέδρων, νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον πρώτο.

Σύμφωνα με γκάλοπ της Reuters/Ipsos ο απερχόμενος πρόεδρος προηγείται με μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους ψηφοφόρους που έχουν ήδη ψηφίσει.Σ ύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων που επεξεργάστηκε το Ipsos, ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 59% έναντι 31% του Ρόμνεϊ.

Το δείγμα είναι μικρό, αλλά το περιθώριο λάθους ξεπερνά το διάστημα αξιοπιστίας της δημοσκόπησης.

Η πρώιμη ψηφοφορία αναμένεται να παίξει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με το 2008, όταν ένας στους τρεις ψηφοφόρους είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα πριν από την ημέρα των εκλογών. Ήδη η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη σε περίπου 40 πολιτείες.

Το 2008 η νίκη του Ομπάμα επί του Τζον Μακέιν οφειλόταν σε ένα μεγάλο ποσοστό στους ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει νωρίτερα είτε μέσω επιστολικής ψήφου ή πηγαίνοντας στα εκλογικά τμήματα.

Όλα αυτά λίγο πριν από το δεύτερο debate Ομπάμα-Ρόμνεϊ, που θα γίνει την Τρίτη στο πανεπιστήμιο Hofstra στο Χάμστεντ της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση, την οποία θα συντονίζει η Κάντι Κρόουλι του CNN, θα έχει διαφορετική μορφή από την πρώτη και θα επιτρέπει στο κοινό να θέτει ερωτήσεις στους δύο υποψήφιους.

Ο Ομπάμα έχει μάθει από τα λάθη του πρώτου debate και όπως δήλωσε την Κυριακή η προετοιμασία πάει καλά. Οι συνεργάτες του δηλώνουν πως θα είναι πιο… επιθετικός για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπάιντεν κατάφερε ό,τι δεν έκανε ο Ομπάμα: νίκησε στο debate

Αλλάζει το κλίμα; Προβάδισμα σε Ρόμνεϊ δίνει νέα δημοσκόπηση!

Ομπάμα: Έκανα γκάφες! Αλλά ποιος το θυμάται;

Ο Μιτ Ρόμνεϊ παραδέχτηκε τη… γκάφα του

Ρεκόρ 20ετίας για Ομπάμα-Ρόμνεϊ – Πάνω από 67 εκατ. είδαν το debate

«Γκρινιάρης» ο Ομπάμα, «μαχητικός» ο Ρόμνεϊ – Ο απολογισμός του debate

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε