Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Προβάδισμα της Μέρκελ σε δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Μέρκελ σε δημοσκόπηση

Το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άγγελας Μέρκελ έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο του την τελευταία πενταετία, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, όμως η πτώση της δημοτικότητας του κυβερνητικού εταίρου της, των Ελεύθερων Δημοκρατών, ενδέχεται να περιπλέξει τα πράγματα όσον αφορά το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ARD, φέρει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να προηγούνται με ποσοστό 40%, δέκα μονάδες μπροστά από το δεύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συγκεντρώνουν 30%. Το 40% είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για την CDU από τα τέλη του 2007.

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου επίσης δεν δείχνει να μειώνεται. Αν οι Γερμανοί ψήφιζαν για καγκελάριο κατά τον τρόπο που γίνονται προεδρικές εκλογές σε άλλες χώρες, η Μέρκελ θα κέρδιζε άνετα συγκεντρώνοντας 53% έναντι 36% για τον Περ Στάινμπρουκ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση είπαν ότι η αποκάλυψη ότι ο Στάινμπρουκ κέρδισε μεγάλα χρηματικά ποσά από δημόσιες ομιλίες του ενδέχεται να τον ζημιώσει ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το 2013.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Μέρκελ είναι η συνεχιζόμενη πτώση των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση βρίσκονται στο 4%, κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που θα τους επέτρεπε να μπουν στη Βουλή. Αντιθέτως οι Πράσινοι, ο πιθανότερος ήσσων εταίρος του SPD σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, έχουν ανέβει στο 14%, κερδίζοντας τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Ανατολική Ευρώπη

 Τα 3 εκατομμύρια θα φτάσουν οι άνεργοι στην Ιταλία

 Μπαράζ επιθέσεων στο Αφγανιστάν – Άμαχοι ανάμεσα στα θύματα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε