Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Προβάδισμα τριών μονάδων για τον Ομπάμα λίγο πριν το debate

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μερικές ώρες απέμειναν μέχρι να στηθούν μπροστά τις κάμερες ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρομνεϊ για το πρώτο debate της προεκλογικής τους μάχης.

Βράδυ Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης για την Ελλάδα) στο Ντένβερ, οι δυο μονομάχοι για την προεδρία των ΗΠΑ θα δώσουν την πρώτη τους τηλεοπτική μάχη. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει λίγο καλύτερη ψυχολογία, αφού νέα πανεθνική δημοσκόπηση του δίνει προβάδισμα τριών μονάδων.

Το γκάλοπ που έγινε για λογαριασμό του NBC News και της Wall Street Journal, δίνει ποσοστό 49% στον Ομπάμα και 46% στον Ρόμνεϊ. Βέβαια, οι 3 μονάδες διαφορά είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του NBC και της Wall Street Journal, έδινε στον Ομπάμα 5 μονάδες διαφορά από τον αντίπαλό του καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωνε 50% έναντι 45% του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ο Ομπάμα προηγείται με πιο μεγάλη διαφορά 7 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας το 51% των επιλογών έναντι 44% του Μιτ Ρόμνει.

Όλα αυτά ενώ μετά τις γκάφες του Μιτ Ρόμνεϊ ήρθε και η… γκάφα από την άλλη πλευρά. Όχι από τον Ομπάμα αλλά από τον αντιπρόεδρό του, Τζο Μπάιντεν, που δήλωσε σε προεκλογική εκδήλωση πως η μεσαία τάξη “αφανίστηκε” την τελευταία τετραετία!

Φυσικά, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πουν το αυτονόητο: πως αυτό έγινε ακριβώς κατά το διάστημα που βρίσκονται στην εξουσία ο Μπαράκ Ομπάμα και ο ίδιος ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μιλούσε σε συγκέντρωση στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας για την αύξηση των φόρων που, όπως υποστηρίζει, ετοιμάζουν οι Ρεπουμπλικανοί στην περίπτωση που κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές, στις 6 Νοεμβρίου.

“Πώς μπορούν να δικαιολογήσουν την αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη η οποία αφανίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια;” διερωτήθηκε.

Οι Ρεπουμπλικανοί δεν άργησαν να απαντήσουν στην “γκάφα” του Μπάιντεν.

“Συμφωνώ με τον Τζο Μπάιντεν, η μεσαία τάξη αφανίστηκε την τελευταία τετραετία και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε μια αλλαγή τον Νοέμβριο” ήταν το σχόλιο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Μιτ Ρόμνεϊ στο twitter.

Ο Μπάιντεν “παραδέχτηκε σήμερα αυτό που ξέρουν ήδη οι Αμερικανοί, ότι η μεσαία τάξη εξολοθρεύτηκε υπό την προεδρία του Ομπάμα και εξαιτίας της πολιτικής του που απέτυχε”, δήλωσε από την πλευρά της μία εκπρόσωπος του κόμματος, η Αλεξάντρα Φραντσέσκι. Η εκπρόσωπος διερωτήθηκε μάλιστα αν ο Μπάιντεν γνωρίζει ότι “υποτίθεται ότι κάνει εκστρατεία υπέρ του Ομπάμα”, προσθέτοντας: “Σε κάθε περίπτωση, Τζο, συμφωνούμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζωντανά από το YouTube το debate Ομπάμα – Ρόμνεϊ

Οι αμερικανοί σταρ και οι…εκλογές! ΒΙΝΤΕΟ

Οι Έλληνες των αμερικανικών εκλογών

«Μας συγχωρείτε, γκάφα!» παραδέχονται οι Ρεπουμπλικάνοι

Τσάβες: Αν ήμουν αμερικανός θα ψήφιζα Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε