Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Προβλήματα στις πτήσεις προς Βρετανία – Απεργία σε όλο το δημόσιο

Επιβάτες περιμένουν στο αεροδρόμιο του Χίθροου. ΦΩΤΟ REUTERS
Μαζική απεργία για τις συντάξεις σήμερα στον δημόσιο τομέα της Βρετανίας. Προβλήματα και σε όσους ταξιδεύουν από την Ελλάδα.

Εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, εργαζόμενοι στους ελέγχους που γίνονται στα σύνορα: οι εργαζόμενοι του βρετανικού δημοσίου καλούνται σήμερα σε μια μαζική απεργία κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων, μια κοινωνική δοκιμασία για την κυβέρνηση που έχει θέσει σε εφαρμογή ένα δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας.
 
Οι οργανωτές ελπίζουν ότι δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την εθνική απεργία, η οποία αναμένεται ότι θα επιφέρει το κλείσιμο των περισσότερων σχολικών ιδρυμάτων, θα διαταράξει την εναέρια κυκλοφορία, τη λειτουργία των νοσοκομείων, των δικαστηρίων, των δημοτικών υπηρεσιών. Περισσότερες από χίλιες διαδηλώσεις προβλέπεται ότι θα διεξαχθούν σ’ όλη τη χώρα.

REUTERS

 
Το εύρος της κινητοποίησης αυτής, στην οποία έχουν καλέσει όλες οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, αναμένεται ότι θα ξεπεράσει αυτό της απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου για τους ίδιους λόγους με πρωτοβουλία τεσσάρων συνδικάτων.
 
“Την Τετάρτη θα γίνει η μεγαλύτερη απεργία εδώ και μια γενιά”, προέβλεψε ο Μπρένταν Μπάρμπερ, ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας των βρετανικών συνδικάτων TUC.
 
Ακόμη πιο φιλόδοξος, ο επικεφαλής του Unison, του κύριου βρετανικού συνδικάτου του δημόσιου τομέα, ο Ντέιβ Πρέντις, περιμένει “τη μεγαλύτερη κινητοποίηση από τη γενική απεργία του 1926”, που είχαν κηρύξει οι εργάτες των ορυχείων κατά της μείωσης των μισθών τους.

REUTERS

Πολύωρες καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στο Χίθροου του Λονδίνου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης των υπαλλήλων που εργάζονται στον έλεγχο διαβατηρίων.

Η αρμόδια υπηρεσία στο αεροδρόμιου του Χίθροου βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών που θα διακινηθούν.

Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός της χώρας αναγνώρισε σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε αεροδρόμια και λιμάνια, ωστόσο, δεν τίθεται γενικότερο πρόβλημα ασφάλειας.

Αναλυτικά για τα αεροδρόμια, σύμφωνα με το BBC:

  • Το αεροδρόμιο του Στάνστεντ εκτιμά ότι η όποια ταλαιπωρία θα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη στο Χίθροου, κατά συνέπεια δεν έχει ζητηθεί από τις εταιρείες να μειώσουν τις πτήσεις τους.
  • Στα αεροδρόμιο του Σάουθαμπτον και του Νιούκαστλ το πρόβλημα θα είναι ελάχιστο.
  • Στο Μάντσεστερ οι ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων θα είναι μεγαλύτερες, αλλά δεν θα υπάρξει γενικότερο πρόβλημα.
  • Μικρό αναμένεται να είναι το πρόβλημα στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, ενώ και στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν δεν αναμένεται πρόβλημα.
  
Λόγω της απεργίας η AEGEAN AIRLINES με σκοπό να μειώσει την ταλαιπωρία των επιβατών της, αναγκάζεται να ακυρώσει 2 πτήσεις από και προς το Λονδίνο.
 
Οι πτήσεις που ακυρώνονται είναι η Α3 602 από την Αθήνα προς το Λονδίνο και η πτήση Α3 603 από Λονδίνο προς Αθήνα.
 
Οι πτήσεις Α3 608 από Αθήνα προς Λονδίνο και Α3 759 από Λονδίνο προς Λάρνακα θα πραγματοποιηθούν με αεροσκάφη αυξημένης χωρητικότητας.
 
Η εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Heathrow.
 
Υπάρχει πιθανότητα καθυστερήσεων στις πιο κάτω πτήσεις επιστροφής από το Λονδίνο:
 
01. A3 601 από Λονδίνο προς Αθήνα.
 
02. A3 605 από Λονδίνο προς Αθήνα.
 
03. A3 759 από Λονδίνο προς Λάρνακα.
 
Η AEGEAN θα επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων, προκειμένου να τους προωθήσει στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις του δικτύου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN (www.aegeanair.com) ή να καλούν στα τηλέφωνα:
 
– 801 11 20000(από σταθερό)
 
– 210 6261000(από κινητό)
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε