Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πτώματα παντού στο Μεξικό – Συνέλαβαν 117 αστυνομικούς για συνεργασία με τα καρτέλ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δίχως τέλος συνεχίζεται ο «πόλεμος» των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Ακόμη 12 οι νεκροί, επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων και συλλήψεις αστυνομικών. Ακολουθούν σοκαριστικές φωτογραφίες!

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μασατλάν, στο βορειοανατολικό Μεξικό, ενώ επτά πτώματα ανακαλύφθηκαν στο Σιουατανέχο, ένα άλλο τουριστικό προορισμό στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σε δυο νέα επεισόδια του «πόλεμου» των καρτών που μαίνεται στο Μεξικό.

Στο Μασατλάν, δολοφόνοι άνοιξαν πυρ εναντίον πέντε ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, σε ένα όχημα έξω από ένα κατάστημα με αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με την αστυνομία στην πολιτεία Σιναλόα.

Στο Σιουατανέχο, στην πολιτεία Γκερέρο, τα πτώματα που ανακαλύφθηκαν έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και είχαν δεμένα τα πόδια σε ένα στύλο, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας και ΜΜΕ.

Οι πολιτείες Σιναλόα και Γκερέρο πλήττονται ιδιαίτερα από τον “πόλεμο των ναρκωτικών” ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας και τα καρτέλ του οργανωμένου εγκλήματος στον οποίο από το 2006 έχουν χάσει τη ζωή τους 41.000 άνθρωποι, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Το καρτέλ της Σιναλόα, που ίδρυσε ο Χοακίν “ελ Τσάπο” (“Κοντούλης”) Γκουσμάν, είναι από τα ισχυρότερα στο Μεξικό και εξαπλώνεται στην Κολομβία και στην Κεντρική Αμερική.

Ο Γκουσμάν, που είχε συλληφθεί το 1993, δωροδόκησε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απέδρασε το 2001 από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας κρυμμένος μέσα σε ένα καρότσι με ρούχα για πλύσιμο. Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Στο μεταξύ, μεξικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως 117 αστυνομικοί συνελήφθησαν στο βόρειο τμήμα της χώρας από ειδικές δυνάμεις του στρατού καθώς τους βαρύνουν υποψίες πως συνεργάζονται με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις έγιναν στην μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου.

Το Σεπτέμβριο, 100 αστυνομικοί είχαν συλληφθεί στην πόλη Σάντα Καταρίνα, επίσης στην περιοχή του Μοντερέι.

Οι υποαμειβόμενες, ανεπαρκώς εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες δυνάμεις της αστυνομίας σε πολλές πόλεις του Μεξικού μαστίζονται από φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκαν 5 κομμένα κεφάλια έξω από σχολείο στο Μεξικό

Αποκεφάλισαν γυναίκα δημοσιογράφο στο Μεξικό

Σκορπούν πτώματα στους δρόμους της Βερακρούζ! Σοκαριστικές φωτογραφίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε