Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου με 5 νεκρούς

Αστυνομικοί προσέχουν την περιοχή που έπεσε το αεροπλανο. ΦΩΤΟ REUTERS
Αστυνομικοί προσέχουν την περιοχή που έπεσε το αεροπλανο. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πτώση ελικοπτέρου την Κυριακή το βράδυ στο Μεξικό, μεταξύ τους…

 

και ένας διάσημος μεξικανός μεγαλοεπιχειρηματίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της πόλης του Μεξικού.
 
Πέντε απανθρακωμένα πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που κατέπεσε περίπου στις 20:35 τοπική ώρα, αυτό του πιλότου και τεσσάρων επιβατών, μεταξύ των οποίων και αυτό του επιχειρηματία Μόισες Σάμπα, 46 ετών, μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού σταθμού TV Azteca, του δεύτερου μεγαλύτερου μεξικανικού τηλεοπτικού σταθμού, και της εταιρείας επικοινωνιών Unefon.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ελίας Μορένο, ενδέχεται να υπάρχει και έκτο θύμα, εντός του σπιτιού πάνω στο οποίο κατέπεσε το ελικόπτερο, που ανήκε στην οικογένεια Σάμπα.
 
Ο κ. Σάμπα και τρία μέλη της οικογένειάς του επέστρεφαν στο Μεξικό από τη Νέα Υόρκη και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ελικόπτερο να πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή γύρω από την πόλη του Μεξικού.
 
Ο Μόισες Σάμπα προερχόταν από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη βιομηχανία και ήταν ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στο Μεξικό, με δραστηριότητες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των ακινήτων και της υφαντουργίας.
 
Το 2007, είχε επιδιώξει ανεπιτυχώς να εξαγοράσει την αεροπορική εταιρεία Aeromexico.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε