Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πυρά Αχμαντινεζάντ στη Σύνοδο για τα πυρηνικά

Πυρά Αχμαντινεζάντ στη Σύνοδο για τα πυρηνικά

Το Ιράν δεν έχει προσκληθεί στη σύνοδο για τα πυρηνικά, στην οποία όμως θα παραβρεθούν ηγέτες από την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ καταδίκασε τη σύνοδο κορυφής για τα πυρηνικά που θα αρχίσει σήμερα στην Ουάσινγκτον ως ταπεινωτική για την ανθρωπότητα. 

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διοργανώνει αυτήν τη σύνοδο, η οποία θα εστιάσει στην αποτροπή της πυρηνικής τρομοκρατίας. Όμως οι παγκόσμιοι ηγέτες που θα παραβρεθούν εκεί θα συζητήσουν και την πρόταση των ΗΠΑ για επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. 

“Οι παγκόσμιες σύνοδοι που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες έχουν στόχο να ταπεινώνουν τους ανθρώπους”, δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA. 

Το Ιράν δεν έχει προσκληθεί στη σύνοδο για τα πυρηνικά, στην οποία όμως θα παραβρεθούν ηγέτες από την Κίνα και τη Ρωσία, η συγκατάθεση των οποίων είναι απαραίτητη για την επιβολή των νέων κυρώσεων που ο Ομπάμα θέλει να συμφωνηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Αχμαντινεζάντ μίλησε σκληρά για τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη διεθνή κοινότητα: “Αυτοί οι ανόητοι άνθρωποι που είναι επικεφαλής κάνουν σαν βλάκες, σαν καθυστερημένοι που σείουν τα ξίφη τους όποτε έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έχει περάσει ο καιρός για τέτοιες συμπεριφορές”. 

Το Ιράν έχει δηλώσει ότι θα παραπονεθεί στον ΟΗΕ για την απειλή, όπως την χαρακτηρίζει, του Ομπάμα να του επιτεθεί με πυρηνικά όπλα. Απευθυνόμενος στον ΟΗΕ ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε: “Το δώρο σας στον κόσμο είναι μία πυρηνική βόμβα, ενώ το Ιράν δωρίζει ανθρωπιά”. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε